Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tínedžerka (†17) dostala infarkt z horskej dráhy: Zažila extrémny teror!

Screaming Condor Zobraziť galériu (2)
Screaming Condor (Zdroj: coasterforce.com)

GUANGXI - Horské dráhy niekedy môžu privodiť človeku taký strach a adrenalín, že to jeho srdce jednoducho nevydrží. Presne to sa stalo sedemnásťročnej dievčine z Taiwanu, ktorá po takejto jazde dostala infarkt.

K tragickej udalosti došlo v zábavnom parku v meste Guangxi. Wu Yaxiová absolvovala jazdu na atrakcii, ktorá má názov Screaming Condor (v preklade Jačiaci kondor). Po tom, ako z nej vystúpila, však zbledla a odpadla.

Tínedžerka (†17) dostala infarkt
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: coasterforce.com, europics.at)

Podľa paramedikov umrela na srdcové zlyhanie v dôsledku "extrémneho teroru", ktorý zažila na adrenalínovej atrakcii. Tú skonštruovala švajčiarska firma Intamin Worldwide, ktorá sa špecializuje na horské dráhy práve takéhoto typu.

Pasažieri sú na Jačiacom kondorovi vystrelení hore po vertikálnej dráhe a vzápätí sa rýchlosťou približne 112 km/hod rútia späť dolu. Celá jazda trvá len 51 sekúnd, no aj taký krátky čas stačí na to, aby človek zo strachu, ktorý počas nej prežíva, ošedivel. "Je to naozaj desivý zážitok. Máte pocit, že padnete rovno na zem," potvrdil mladík, ktorý toto šialenstvo absolvoval niekoľkokrát.

Tínedžerka (†17) dostala infarkt
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: coasterforce.com)

"Je nám veľmi ľúto, čo sa stalo. Pasažierov ale pred jazdou vždy upozorňujeme na to, čo môžu od nej očakávať. Odporúčame im, aby na ňu v prípade, že majú nejaké zdravotné problémy, nechodili," povedal hovorca parku.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu