Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rybár vylovil obrieho červa: Zubaté krvavé monštrum naháňa strach!

Úhor alebo parazit? Zobraziť galériu (2)
Úhor alebo parazit? (Zdroj: Facebook)

NEW JERSEY - Pokrytá krvou a ceriac rad ostrých zubov vyzerá táto príšera ako niečo, čo by ste v žiadnom prípade nechceli stretnúť pri plávaní v mori. To, čo sa však javí ako zabijacke monštrum, je vraj v skutočnosti "neškodný" úhor, ktorého sa podarilo chytiť istému americkému rybárovi.

Doug Cutler chytil živočícha rybárskym lukom a šípom. Potom použil pár trikov s kamerou na to, aby z ryby, ktorá sa podobá hadovi, vytvoril morského zabijaka. Pri jeho fotení použil detailný záber, ktorý zachytáva ústnu dutinu plnú ostrých zubov, píše Daily Mail.

Rybár vylovil obrieho červa:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Vedci z newyorského Ústavu ochrany životného prostredia sa domievajú, že nejde o úhora, ale o špecifický druh morského parazita, ktorý žije v severnom Atlantiku. "Súdiac podľa dotyčnej fotografie by to mohla byť mihuľa morská (petromyzon marinus) ," uviedla hovorkyňa.

Rybár vylovil obrieho červa:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Mihule morské fungujú ako prísavky. V dospelosti napádajú morské a sladkovodné ryby, napríklad lososy či pstruhy, ale aj niektoré druhy žralokov. Na hostiteľa sa prichytávajú zubam a drsným jazykom ich oberajú o mäso a krv.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu