Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zomrel hovorca (†52) fastfoodu Infarktový gril: Dostal infarkt!

John Alleman sa v grile stravoval každý deň Zobraziť galériu (2)
John Alleman sa v grile stravoval každý deň (Zdroj: telegraph.co.uk)

LAS VEGAS - Známa americká reštaurácia Heart Attack Grill (v preklade Infarktový gril) nezostáva svojmu názvu nič dlžná. Za posledné dva roky zomreli dvaja ľudia, ktorých smrť je spájaná práve s jedlom, ktoré predáva. Začiatkom týždňa dostal infarkt päťdesiatdvaročný John Alleman, ktorý sa v nej stravoval každý deň.

Američana v reštaurácii poznali všetci zamestnanci. Bol dokonca považovaný za jej neoficiálneho hovorcu. Chodil do nej každý boží deň, a to po dobu mnohých rokov. Bolo preto len otázkou času, kedy sa takýto životný štýl odrazí na jeho zdraví.

A odrazil sa - v pondelok dostal John srdcový infarkt, keď čakal pred fastfoodom na autobus. Ihneď ho síce previezli do nemocnice, ale už bolo neskoro, uviedol portál Novinky.cz.

"Hovoril som mu, že keď bude takto jesť, tak ho to raz zabije. Trávil tu viac času, ako ja a ja som pritom majiteľ. Prišiel aj na Vianoce," povedal Jon Basso. Alleman bol s reštauráciu tak spätý, že sa objavoval aj niektorých reklamných predmetoch.

Smutným paradoxom je, že slogan Infarktového grilu znie: "Pre dobrú chuť stojí za to aj zomrieť". John nie je prvou obeťou tučných jedál. V roku 2011 zomrel Blair River, ktorý bol taktiež milovníkom vysoko kalorickej stravy a pravidelným štamgastom známeho fastfoodu.

Menu Infarktového grilu ponúka samé kalorické bomby
Zobraziť galériu (2)
Menu Infarktového grilu ponúka samé kalorické bomby  (Zdroj: telegraph.co.uk)

Vstup do Infarktového grilu je naozaj na vlastné riziko. Okrem iného ponúka aj Quadruple Bypass Burger (Štvoritý bypass burger), ktorý je so svojimi 8000 kalóriami najkalorickejším hamburgerom na svete. Reštaurácia púta pozornosť aj obsluhou. Tamojšie čašníčky sú totiž oblečené ako zdravotné sestričky a zákazníkov oslovujú "pacienti". Nad tým, prečo to tak je, asi netreba dlho rozmýšľať. Vlani jeden zo zákazníkov skolaboval, keď jedol Triple Bypass Burger a musela ho ratovať záchranka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu