Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Strašný pád parašutistu: Štyri kilometre sa rútil v bezvedomí!

(Zdroj: YouTube)

MONTEREY - Gerardo Flores sa síce tešil na svoj tridsiaty parašutistický zoskok, ale určite si ho nepredstavoval až tak dramaticky. Padák sa mu totiž samovoľne otvoril v príliš veľkej výške, následkom čoho upadol do bezvedomia a po 20 minútach zázračne pristál na plánovanom mieste. Našťastie sa mu zo zranení podarilo vystrábiť.

Všetko vyzeralo, že pôjde o ďalší bezproblémový zoskok, ale vo výške približne štyroch kilometrov sa Floresovi neplánovane otvoril padák. "Nikdy by ste nemali otvárať padák vo výške väčšej ako 1 800 metrov," vysvetľoval muž závažnosť situácie televíznemu kanálu KPIX5.

Nečakané otvorenie padáka s Američanom poriadne zamávalo, ale udržal sa pri vedomí. Premýšľal nad tým, či má padák odrezať a spoliehať sa na záložný. "Potom som si povedal, počkaj chvíľku. Keď sa ho zbavím, čo keď sa ten záložný neotvorí," popísal Flores zložité rozhodovanie. Potom si už nič nepamätá.

Keď dopadol, okamžite pribehli inštruktori z parašutistickej školy v kalifornskom meste Monterey, kde Flores absolvoval svoj zoskok a zavolali záchranku, ktorá ho letecky transportovala do nemocnice. Američan si napokon zlomil niekoľko rebier a prehryzol jazyk. V bezvedomí strávil celkom dva týždne, ale dnes sa už cíti v poriadku.

V správe Federálneho leteckého velenia stojí, že nehoda bola spôsobená prílišným opotrebením niektorých častí padáka. Škola v Monterey to však odmietla a uviedla, že vybavenie bolo v úplnom poriadku a nehodu spôsobila mužova zlá manipulácia s padákom. Informoval portál novinky.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu