Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Švédsky dizajnér navrhol hi-fi rakvu: Pozostalí môžu nebožtíkovi púšťať hudbu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

ŠTOKHOLM - Švédsky dizajnér Fredrik Hjelmquist navrhol rakvu so vstavanými reproduktormi, spojenými na diaľku s prehrávačom, prostredníctvom ktorého budú môcť pozostalí púšťať nebožtíkovi hudbu.

Hjelmquist, majiteľ obchodu s hudobnou a televíznou technikou, uviedol, že jeho "hi-fi rakva" bude zabávať zosnulých, pričom smútiacim priateľom a príbuzným poskytne útechu v tom, že budú môcť pre nebožtíka vyberať zoznam skladieb.
      
"Nevieme, čo sa po smrti človeka naozaj udeje. V rôznych kútoch sveta o tom majú ľudia rozličné predstavy," uviedol Hjelmquist pre agentúru Reuters, keď sa ho spýtali, či práve viera v posmrtný život povedie ľudí ku kúpe jeho rakvy.
      
Vynálezca ďalej uviedol, že si sám praje, aby ho v nej raz pochovali, a z hudby, ktorá ho má po smrti sprevádzať, si zvolil operu. Zatiaľ síce nepredal ani jeden exemplár svojho vynálezu, veľa ľudí sa však naň pýtalo, dodal.
      
Cena "hi-fi rakvy" je závratných 199.000 švédskych korún (23.000 eur). "Dostali sme obrovské množstvo otázok, no ani nie tak zo Švédska, ako najmä z USA, Kanady a Taiwanu. Myslím si, že by si ju mohol kúpiť napríklad Ozzy Osbourne alebo Keith Richards. Niekto by tak mal spraviť, lebo toto je naozaj rock 'n' roll - no je to zároveň aj pekné," zakončil Hjelmquist.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu