Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Siroty po baníkoch dostali darčekovú poukážku: Sto eur na dieťa

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRENČÍN – Rodiny po baníkoch, ktorí sa stali obeťami banských nešťastí, dostali darčekové poukážky v hodnote 100 eur na dieťa. Hornonitrianske bane Prievidza prostredníctvom vlastnej Nadácie bane pre zdravie, vzdelanie, kultúru a šport regiónu opäť pomohli rodinám, ktoré prišli o svojho živiteľa.

„Pre 28 sirôt – detí po baníkoch, ktorí zahynuli pri banskom nešťastí, sme venovali v tomto predvianočnom období darčekové poukážky v hodnote 100 eur na dieťa, aby sme im spríjemnili najkrajšie sviatky roka,“ informovala hovorkyňa Hornonitrianskych baní Adriana Siváková.

Počas celého roka bane pomáhali pozostalým rodinám aj formou letných rekreácií pre deti, či poukazom v hodnote 500 eur na rodinu na ozdravný pobyt v Nízkych Tatrách. „V priebehu roka sa spoločnosť usilovala riešiť aj viaceré individuálne požiadavky, s ktorými sa na ňu rodiny obrátili. Ide najmä o pomoc pri zabezpečení uhlia na vykurovanie domácnosti, zamestnania a štúdia rodinných príslušníkov,“ uviedla Siváková.

Nadácia bane pre zdravie, vzdelanie, kultúru a šport regiónu nezostala ľahostajná k osudu štyroch rodín stavbárov, ktorí prišli o svojich živiteľov v dôsledku tragédie na stavbe diaľničného mosta v Kurimanoch. Každej rodine darovala 2 000 eur na riešenie ich sociálnej situácie.

Nadácia bane pre zdravie, vzdelanie, kultúru a šport regiónu, ktorú založili Hornonitrianske bane Prievidza, pomáha tým, ktorí pomoc potrebujú, už od roku 2004. Jej finančnou základňou sú dobrovoľné príspevky a dary od sponzorov a širokej verejnosti. Okrem toho fyzické a právnické osoby môžu dobrovoľne poukazovať na jej konto dve percentá zo svojich daní.

Zo získaných finančných prostriedkov nadácia napomáha humánnym cieľom, ako sú zvýšenie úrovne prístrojového vybavenia zdravotníctva, rozvoj a zachovanie kultúrneho dedičstva, mládežníckeho športu a zvyšovanie úrovne vzdelávania v regióne hornej Nitry.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu