Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Princezná Kate vraj čaká dvojičky a môže zvracať až 30-krát za deň!

William a Kate sa tešia na potomka. Zobraziť galériu (4)
William a Kate sa tešia na potomka. (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Takmer všetkým titulným stranám britských denníkov dnes dominuje správa o tehotenstve vojvodkyne z Cambridge. Tlač v dlhých materiáloch dopodrobna rozoberá zdravotný stav Kate a špekuluje, či nepôjde o dvojčatá, prípadne, ako sa dieťa bude volať. O inej závažnej skutočnosti však informoval Daily Mail, podľa ktorého manželka princa Williama prvé mesiace tehotenstva zrejme strávi na infúziách kvôli nadmernému vracaniu a nebezpečnej dehydratácii.

To, že je tehotná, vraj Kate zistila v novembri. Kráľovský pár chcel podľa Daily Mail počkať s oznámením tehotenstva na Vianoce. Teraz princova kancelária uviedla len, že Kate je vo "veľmi skorom štádiu tehotenstva". Väčšina denníkov sa zhoduje, že ešte nie je v 12. týždni.

Oznámenie urýchlila prudká nevoľnosť vojvodkyne a jej hospitalizácia. Kráľovský palác uviedol, že vojvodkyňu postihol hyperemesis gravidarum, teda nadmerné zvracanie tehotných, ktoré sa prejavuje zhruba do štvrtého mesiaca a môže spôsobovať dehydratáciu. Kate pritom hrozí, že bude zvracať až 30-krát denne, čo je veľmi namáhavé pre organizmus jej aj dieťaťa.

Princezná Kate vraj čaká
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Princezná Kate vraj čaká
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Princezná Kate vraj čaká
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Denník The Daily Telegraph poznamenal, že týmito problémami trpia približne štyri z tisíc tehotných. Pripomenul, že častejšie ich majú ženy čakajúce dvojčatá. U tehotných s hyperemesis gravidarum je trikrát väčšia pravdepodobnosť, že budú mať dvojčatá alebo viac detí naraz, než ostatné, poznamenal denník.

Citoval tiež kráľovské zdroje, podľa ktorých za rozhodnutím oznámiť tehotenstvo už teraz boli práve Kate a William, ktorí sú si vraj vedomí, že v ére Twitteru nie je možné takúto správu utajiť. "Je veľmi ťažké to zverejniť tak skoro, ale chceli byť voči ľuďom otvorení, ako je to len možné," dodal zdroj.

Rad denníkov už teraz špekuluje o mene. The Times píšu, že podľa stávkových kancelárií sú pre dievča najpravdepodobnejšie mená Mary, Victoria alebo Frances a pre chlapca John.

Tehotenstvo vyvoláva v Británii mimoriadny záujem vzhľadom na to, že dieťa bude zrejme v budúcnosti britským monarchom. William je totiž po otcovi, princovi Charlesovi, druhý v poradí na trón. A jeho prvorodený potomok bude teda v nástupníckej línii hneď za ním. Nebude už záležať na tom, či to bude dievča alebo chlapec, pretože vlani bolo zrušené tradičné pravidlo, ktoré dávalo prednosť mužským potomkom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu