Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kóma a smrť: Matku (†38) dvoch detí zabila farba na vlasy!

Julie McCabeová podľahla následkom alergickej reakcie na farbu.
Julie McCabeová podľahla následkom alergickej reakcie na farbu. (Zdroj: Daily Mail)

LONDÝN - Britka Julie McCabeová po silnej alergickej reakcii na farbu na vlasy upadla minulý rok v októbri do kómy, z ktorej sa už nikdy neprebudila. Po roku v nemocnici zomrela.

Julie bola na farbenie vlasov zvyknutá a nikdy s ním nemala žiadny problém až do posledného prípadu. "Povedala manželovi, že sa necíti dobre a nemôže dýchať," uviedol jej otec Keith Miller (63). Okamžite vyrazili do nemocnice, ale už na ceste jej prestalo tĺcť srdce. Utrpela aj poškodenie mozgu a lekári jej dávali 8-percentnú šancu na prežitie. Teraz po roku v kóme zomrela v nemocnici v západnom Yorkshire. Informoval portál tn.cz.

Rodina sa domnieva, že za jej smrť môže chemická látka paraphenylenediamín (PPD) obsiahnutá vo farbe. Lekári si vyžiadali rukavice a náčinie, ktorými sa farbila, a podrobia ich testom. Kozmetický gigant ponúkol pomoc pri vyšetrovaní, informoval Daily Mail.

"Kvôli svojej dcére a ďalším ženám v Británii sľubujem, že urobím všetko preto, aby túto látku zakázali. Nechcem aby sa toto stalo ešte niečej dcére alebo žene," dodal otec. McCabeová po sebe zanechala manžela a dve deti, Luka (21) a Abigail (16).

"Alergickú reakciu na farbu môže mať ktokoľvek a je dôležité otestovať ju pred farbením na kúsku kože. Kozmetické spoločnosti by mali na toto nebezpečenstvo viac upozorňovať," vysvetlil odborník Brian Plunkett.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu