Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hovorkyňa izraelskej armády: Táto žena "vyhlásila" internetovú vojnu!

Avital Leibovichová Zobraziť galériu (3)
Avital Leibovichová (Zdroj: jewocity.com)

JERUZALEM - Od minulej stredy, kedy začal konflikt medzi Izraelom a Gazou, sa viedli boje nielen v realite, ale aj na internete. Po prvýkrát došlo k "vyhláseniu vojny" na Twitteri, prostredníctvom ktorého operuje hovorkyňa izraelskej armády Avital Leibovichová (40). Jej príspevky citovali všetky významné svetové médiá.

"Som oficiálna hovorkyňa Izraelských obranných síl, vydatá matka troch detí a hrdá Izraelčanka," uvádza Leibovichová na svojom twitterovskom účte, z ktorého informuje o aktuálnom vývoji situácie.

Hovorkyňa izraelskej armády: Táto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

Charizmatická pohľadná žena je podľa vlastných slov závislá na Twitteri, ktorý objavila pred dvomi rokmi a od tej doby býva prihlasená takmer neustále. "Cez Twitter vidím priamy účinok svojej výpovede. Či jej ľudia veria a ako na nich pôsobí. Ide o dôležitý nástroj!" prízvukuje Leibovichová, ktorá pre rýchlu komunikáciu používa svoj iPhone.

Prečo je však Twitter pre izraelskú armádu tak príťažlivý? "V sociálnych médiách, tam sa vedie vojna. Tam chceme byť relevantní a dominantní," odkrýva karty vorkoholička, ktorá bola od operácie "Pilier obrany" takmer non-stop na nohách.

Hovorkyňa izraelskej armády: Táto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

Do práce chodila ešte za tmy, z práce o tretej v noci a o šiestej ráno už bola späť. Jej deti vo veku 6, 9 a 12 rokov si musia zvykať, že od stredy matku takmer nevideli. Díva sa na ne hlavne z obrazovky.

Leibovichová vyštudovala anglickú literatúru a politológiu a k armáde sa dostala pred 19 rokmi. Jej vysnívanou prácou je stať sa vojenským atašé. Ak si nájde trocha voľného času, venuje sa joggingu a šteniatku border kólie menom Milky.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu