Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Francúz (66) dal zbohom Parížu a teraz je najšťastnejší človek na svete!

Matthieu Ricard Zobraziť galériu (2)
Matthieu Ricard (Zdroj: photos.news.wisc.edu)

MADISON - Určiť, ktorý človek je najšťastnejší na svete, sa javí ako priam nemožné. Istému americkému neurológovi sa to však predsa len zrejme podarilo. Na základe skenu lebky budhistického mnícha zistil, že je to práve on.

Richard Davidson z University of Wisconsin tvrdí, že našiel najšťastnejšieho človeka, ktorý chodí po tejto zemi. Je ním budhistický mních Matthieu Ricard, ktorý sa narodil vo Francúzsku. Vedec na jeho hlavu umiestnil 256 senzorov, ktoré zistili, že Matthieuov mozog má najväčšiu kapacitu šťastia, aká bola kedy zaznamenaná.

Francúz (66) dal zbohom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: photos.news.wisc.edu)

Experiment taktiež preukázal, že Ricardov mozog produkuje obrovské množstvo gama vĺn, ktoré sú spájané s vedomím, pozornosťou a učením. Vplyvom toho u neho namerali zníženú tendenciu k negativizmu, za čo šesťdesiatšesťročný muž podľa vlastných slov vďačí "každodennej meditácii, ktorá mení to, čím ste".

"Výskum dokazuje, že meditácia nie je len nejaké rozjímanie pod stromom, ale veľmi efektívna metóda, ktorá mení váš mozog a tým pádom aj vás," vysvetlil mních, ktorý sa pred štyridsiatimi rokmi presťahoval do Indie, aby lepšie spoznal sám seba. Tu začal študovať budhizmus a stal sa dokonca blízkym dôverníkom Dalajlámu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu