Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nový fenomén: Najvášnivejší bubeník (72) novým hitom Youtube!

Kwon predvádza jedinečnú hru na bubon
Kwon predvádza jedinečnú hru na bubon (Zdroj: YouTube)

SOUL - Nie je síce najlepší, ale určite patrí k tým najvášnivejším. Reč je o kórejskom bubeníkovi Kwon Soon-Keunovi, ktorého zanietenosť pre hudbu by mu mohli závidieť mnohí kolegovia z branže.

V jeho veku už mnohí dôchodcovia len vysedávajú na kresle a pozerajú televízor. Kwon je však iný; aj vo svojich 72 rokoch sa venuje hre na bubon, a to s takou vášňou, akokeby mal stále dvadsať. Jeho popularita sa rapídne zvýšila po tom, ako sa video, ktoré ho zachytáva pri hre k piesni My Way od Franka Sinatru, objavilo na serveri Youtube.

Keun, ktorý žil dlhé roky v Kanade, vie hrať len na jeden hudobný nástroj, a tým sú práve milované bubny. Pristupuje k nim s neuveriteľnou náruživosťou, ktorá ani zďaleka nenaznačuje, že by sa mal Kwon odobrať na zaslúžený odpočinok.

"Na bubny hrám od strednej školy. Vybral som si ich preto, lebo na tento predmet udeľovali štipendium a ja som chcel finančne odbremeniť rodičov. Nikdy by som si nebol pomyslel, že sa vďaka nim jedného dňa stanem slávnym," povedal sivovlasý hudobník pre spravodajský portál Huffington Post.

Vášnivá hra na bubon

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu