Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

DiCaprio v Titanicu zomrel zbytočne: Doska by uniesla aj jeho!

Jack sa mohol zachrániť Zobraziť galériu (2)
Jack sa mohol zachrániť (Zdroj: Discovery Channel)

BRATISLAVA - Scénu z filmu Titanic, v ktorej Leonardo DiCaprio umiera v ľadovej vode, zatiaľ čo jeho partnerka Kate Winslet leží na ľadovej doske, pozná vari každý. Experti teraz prišli na to, že doska by udržala oboch, takže filmová postava Jack zomrel zbytočne.

Tím amerických odborníkov z televízneho kanálu Discovery Channel sa rozhodol uviesť veci na pravú mieru a dokázať, že jedna z najdojemnejších filmových scén vôbec mohla mať šťastnejší koniec.

Vytvorili rovnaké podmienky, aké boli vo filme po tom, ako sa potopila loď, keď Rose leží na drevenom kuse vraku a Jack sa vo vode drží pri nej. Na dosku nevyliezol preto, lebo sa bál, že neudrží dvoch ľudí a prevrhnú sa. Takto sa zachránil aspoň jeden z nich. Experti však zistili, že keby Rose pod dosku vložila svoju záchrannú vestu, uniesla by oboch a Jack by nezomrel na podchladenie.

Test dokázal, že doska by uniesla Jacka aj Rose
Zobraziť galériu (2)
Test dokázal, že doska by uniesla Jacka aj Rose  (Zdroj: Discovery Channel)

Na tieto informácie zareagoval aj samotný režisér megahitu Titanic James Cameron, ktorý všetkých poriadne schladil. "Myslím, že vám unikla podstata chlapci. Jack umrieť musel, taký bol scenár. Je pravda, že doska mala byť asi trochu menšia, ale Jacka by sme aj tak nenechali prežiť," poznamenal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu