Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dievča prežilo strašnú nehodu: Lebku mu odtrhlo od chrbtice!

(Zdroj: az family)

PHOENIX - Američanka Rachel Baileyová (23) mala v septembri minulého roka ťažkú nehodu vo Phoenixe, pri ktorej sa jej lebka odtrhla od chrbtice. Takáto vnútorná dekapitácia býva takmer vždy smrteľná, v jej prípade sa však udial menší zázrak.

Rachel nehodu prežila iba vďaka urýchlenému zásahu hasičov, ktorí jej poskytli prvú pomoc a operácii v nemocnici John C. Lincoln Hospital, kde strávila mesiac na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Následky rozsiahlych zranení však neboli iba fyzické, ale dievčina si nepamätá asi 5-týždňové obdobie po havárii. Momentálne sa aj napriek tomu, že už nemala byť medzi živými, učí opäť chodiť a rozprávať. "Nedovolím, aby ma to ubilo," hovorí odhodlaná Rachel o svojom zámere úplne sa vyliečiť.

Dievča sa už stretlo aj s kapitánom hasičov, ktorých považuje za svojich záchrancov. "Pripomenulo nám to, že ľudia, o ktorých sa staráme, sú niečími synmi, dcérami, matkami alebo otcami," uviedol kapitán na internete s tým, že posádke to poskytlo pohľad aj na tu šťastnejšiu stránku ich práce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu