Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Toto ste ešte nevideli: Svadba sultánovej dcéry za 20 miliónov, bez alkoholu!

Mladomanželia (v strede) a Hajahini rodičia Zobraziť galériu (4)
Mladomanželia (v strede) a Hajahini rodičia (Zdroj: saudigazette.com.sa)

BANDAR SERI BEGAVAN - Jeden z najbohatších mužov nielen Ázie, ale celého sveta, Brunejský sultán Muda Hassanal Bolkiah, včera vydal svoju dcéru. Okázalý svadobný obrad sa konal v kráľovskom paláci, ktorý má približne 1700 miestností. Pozvaných bolo okolo 3000 hostí, medzi inými thajský premiér, filipínsky prezident a kambodžský premiér. Za svadbu svojej dcéry boháč údajne zaplatil 20 miliónov dolárov (15,3 miliónov eur).

Princezná Hajah Hafizah Sururul Bolkiahová (32) a ženích Pengiran Haji Muhammad Ruzaini (29) oficiálne vstúpili do manželstva vo štvrtok po podpise manželskej zmluvy. Nedeľná svadobná ceremónia je ale vrcholom týždňa osláv v malom sultanáte sa 350 000 obyvateľmi, ležiacom na severe ostrova Borneo, ktorý vďačí za svoje nesmierne bohatstvo ťažbe ropy a zemného plynu.

Nevestu v béžovej róbe ozdobenej krištáľmi a vyšívanej zlatom priviedlo do sály, kde prebehol obrad, šestnásť strážcov z kopijami a nádhernými štítmi. Tam k nej pristúpil viditeľne napätý ženích v zlatom a brokátovom úbore.

Sultán Bolkiah uchopil ženíchovu ruku a položil ju na čelo svojej dcéry v geste, symbolizujúcim požehnanie a lásku. Pred novomanželov stála kytica kvetov z krištáľu, s vajcom zaveseným na každej stonke. Tak sa vyjadruje želanie, aby ich manželstvo bolo plodné. Náboženský obrad trval asi dvadsať minút, večer sa konal ešte štátny banket.

Okázalosť a veľkoleposť kráľovskej svadby je vzácnym rozptýlením v štátiku, ktorý je povestný svojím pokojom a absenciou nočného života. Alkohol je v Bruneji zakázaný.

Šesťdesiatšesťročný sultán Bolkiah má päť synov a sedem dcér, ktoré vzišli z troch zväzkov. Princezná Hajah Hafizah je jeho piatym potomkom a pracuje na ministerstve financií. Jej manžel je funkcionárom v úrade premiéra.

Svadba dcéry brunejského sultána

Ani v Saudskej Arábii sa nedajú zahanbiť. Nedávno sa tam konala svadba, na ktorej na počesť nevesty a ženícha strieľali prítomní hostia z kalašnikovov.

Svadba v Saudskej Arábii

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu