Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Bulharskí Rómovia v Británii: Po 3 týždňoch dostali dom!

(Zdroj: The Sun)

LONDÝN - Veľká Británia čelí prílevu cudzincov, ktorí sa snažia zneužiť ich nedostatočne ošetrený sociálny systém. Najnovším prípadom je rodina bulharských Rómov, ktorá prišla na ostrovy okúsiť tieto výhody a po troch týždňoch od príchodu ju ubytovali v dome, na ktorý sa jej skladajú daňoví poplatníci.

Rusi Georgiev (41), jeho partnerka Mariana Sabeva (34) a ich sedem detí zamierilo Británie po tom, čo v Bulharsku prišli o prácu. Po príchode si zriadili provizórny tábor pred známou Westminsterskou katedrálou v centre Londýna. Denník The Sun ich nafotil v otrasných podmienkach, kde deti v špinavých plienkach spali pred dverami historickej pamätihodnosti.

"Počuli o tamojších výhodách a prišli si ich nárokovať. Orgány im už ponúkli lístky späť do Bulharska, ale chcú zostať. V Bulharsku by takéto benefity nedostali. Robí to stále viac a viac ľudí," uviedol ďalší Bulhar.

Z obavy o deti nakoniec úrady vzali rodinu z ulice a teraz žije v mestskom dome na úkor daňových poplatníkov, zatiaľ čo prisťahovalecké orgány sprácovávajú ich žiadosť o azyl. Verejnosť, rovnako ako aj niektorí politici, sú rozhorčení a považujú to za "neprijateľné."

"Ministri musia zabezpečiť, aby Veľká Británia nebola cieľom cestovného ruchu za benefitmi. Azyl nie je určený pre nikoho, kto chce viesť ľahký život na úkor tých, čo platia dane," uviedol Matthew Sincliar z Aliancie daňových poplatníkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu