Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prečítajte si zoznam vecí, ktoré musíte stihnúť pred tridsiatkou!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: visualphotos.com)

PRAHA - Jedným z míľnikov v živote človeka je určite okamih, kedy dosiahne tridsať rokov. Podľa mnohých tu už končí všetka sranda a na rad prichádza zodpovednosť a starosť o vlastnú budúcnosť. Portál Blesk.cz zostavil zoznam vecí, ktoré by ste mali stihnúť predtým, než toto okrúhle výročie oslávite.

1. Priateľov, ktorým sa môžete zveriť s čímkoľvek

Až postupom rokov zistíte, kto je skutočný priateľ a kto naopak nie. Do tridsiatky by ste sa mali zbaviť všetkých, ktorí vás len vyciciavajú a odoberajú pozitívnu energiu. Čím viac totiž starneme, tým menej máme náladu na "žabo-myšie" vojny a netolerujeme už toľko vecí, ako kedysi.

2. Vedieť, či chcete dieťa, alebo nie

V čase, keď si na chrbte nesiete tri krížiky, by ste už mali vedieť, či si chcete založiť rodinu alebo nie. Prípadne, koľko detí plánujete. Samozrejme toto rozhodnutie nie je len na vás, ale aj na vašom partnerovi.

3. Perfektný životopis

Dobre napísaný životopis je základom úspechu pri hľadaní si novej práce, obzvlášť v dnešnej, nie veľmi priaznivej ekonomickej situácii. Ak vaše Curriculum vitae nie je dostatočne aktuálne, doplňte ho. Na druhej strane sa však netreba ani preceňovať a pokiaľ niečo naozaj neovládate, neudávajte to ako jednu zo svojich predností.

4. Denný rituál krásy

Predovšetkým ženy si so stúpajúcim vekom čoraz viac uvedomujú, že mladšími nebudú. Začínajú sa objavovať nekompromisné vrásky, takže je potrebné sa o seba starať vo zvýšenej miere. Ak máte svoj ​​obľúbený rituál, držte sa ho. Návšteva kozmetičky raz za mesiac tiež neznie zle. Prirodzene za predpokladu, že vám to umožňuje váš rozpočet.

5. Aspoň jedna pečiatka v pase

Cestovať sa dá síce v každom veku, ale je dobré mať na pamäti, že v čím skoršom veku s tým začnete, tým menšie budú vaše obmedzenia. Získate tak cenné skúsenosti a vedomosti, ktoré sa vám môžu zísť vo vašom ďalšom živote.

6. Absolútna kontrola nad svojimi financiami a sporiacim účtom

Ak vám to váš príjem čo i len trochu umožňuje, sporte si každý mesiac. Atraktivita človeka totiž stúpa úmerne s tým, ako sa o seba dokáže postarať. V tridsiatich rokoch by už človek nemal mať problém vyžiť až do ďalšej výplaty a taktiež už v tomto veku nie je vhodné, aby vám vaši rodičia pomáhali s platením nájmu. Pravdou však je, že realita dnešných dní je omnoho krutejšia a finančné potiaže nemajú len mladí, ale prakticky všetky vekové vrstvy vrátane dôchodcov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu