Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zo stropu kvapkal med, v byte sa usadila obria včelia kolónia!

Včely strop doslova zaplavili
Včely strop doslova zaplavili (Zdroj: YouTube)

BRISBANE - Manželom Eylesovým z Austrálie, ktorí pracujú pre realitnú spoločnosť, sa jeden z nájomníkov už dlhšiu dobu sťažoval na to, že zo stropu kvapká záhadná hnedá substancia. Počas dôkladnej obhliadky bytu šokovaní zistili, že je to med pochádzajúci z obrej včelej kolónie.

"Povedal nám, že na strope spálne na prízemí je farebná škvrna. Spoločnosť vyslala Matta, aby sa na to pozrel. Keď sa toho dotkol a následne ochutnal, zistil, že je to med," uviedla pre austrálsku televíziu 9News Sue Eylesová.

"Včely hniezdo opustili a med nikto nekonzumoval, takže začal presakovať do steny a potom z neho kvapkať. To hniezdo bolo gigantické," dodala Austrálčanka.

Matt včelie plásty z otvoru v strope odstránil, včely sa tam ale po čase opäť vrátili. O šesť mesiacov neskôr nájomník nahlásil, že ich prítomnosť v byte zaznamenal zas. Realitný pracovník ich nakoniec "vydymil" preč a otvory opravil.

Špecialistka na správanie včiel Katja Hogendoornová z univerzity v Adelaide odhadla, že v strope žilo viac ako 40 000 včiel. Podľa nej si včely stavajú hniezda na rovnakých miestach, z ktorých boli už raz vypudené, pomerne často.

"Včely vycítia miesto, ktoré už raz užívali. Vrátia sa tam, ak im to nejakým spôsobom neznemožníte," dodala Hogendoonová, podľa ktorej dokážu byť včely nesmierne nebezpečné. Informoval portál Novinky.cz.

Včelia kolónia na strope

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu