Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Rybársky unikát: Z rieky vylovil obra, vážil 617 kg!

Farmári mali čo robiť, aby rybu naložili do auta
Farmári mali čo robiť, aby rybu naložili do auta (Zdroj: YouTube)

TCHUNG-TIANG - Svoju minulotýždňovú rybačku si bude Číňan Čchen Lin zrejme pamätať až do konca života. V rieke Amur totiž vylovil rybu, ktorá vážila neskutočných 617 kilogramov. V čínskej severovýchodnej oblasti nejde síce o unikát, jednoznačne však ide o jednu z najväčších rýb, ktorá tam bola v posledných rokoch chytená.

Vyza veľká pre rybárov z okolia mesta Tchung-Tiang predstavuje jeden z najcennejších možných úlovkov. Vzhľadom k tomu, že je kriticky ohrozená a hrozí jej vyhynutie, tak ju rybári púšťajú späť do vody.

Čchen pre miestne médiá uviedol, že ide nielen o jeho najväčší úlovok v živote, ale rovnako tak o najväčšiu rybu, ktorú v živote videl. Pracovníci neďalekej jeseterej farmy zistili, že ide o samičku, ktorá má v sebe asi 1,2 milióna vajíčok. Farmári preto ikry pozbierajú a budú sa snažiť o umelé oplodnenie.

Vyza veľká podľa vedcov existuje už asi 130 miliónov rokov a ide zrejme o najväčšiu sladkovodnú rybu na svete. Na pokraj vyhynutia sa dostala práve kvôli svojim cenným ikrám, napísal portál Novinky.cz

Rybár chytil vyše poltonovú rybu

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu