Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vatikánska krypta má roky ukrývať dôkaz tajomnej smrti!

Emanuela Orlandiová je nezvestná už 20 rokov Zobraziť galériu (2)
Emanuela Orlandiová je nezvestná už 20 rokov (Zdroj: fattidicronaca.it)

RÍM - Talianska polícia včera preskúmala kryptu rímskej baziliky svätého Apolinára, o ktorej sa dlhé roky špekuluje, že v nej bola pochovaná dievčina, ktorá je nezvestná takmer 20 rokov. Súdni lekári našli pri pozostatkoch slávneho rímskeho gangstera, o ktorom sa tvrdilo, že bol pochovaný s 15-ročnou Emanuelou Orlandiovou, ktorá zmizla v roku 1983, niekoľko skriniek s kosťami.

Odber vzoriek z tela Enrika De Pedisa, ktorého zabili v roku 1990, vzápätí potvrdil, že s ním neboli uložené ešte iné pozostatky. Podľa talianskych médií, ktoré tomuto prípadu aj tentoraz venujú veľkú pozornosť, boli pri jeho rakve ale nájdené ďalšie kosti, o ktorých sa musí teraz zistiť, odkiaľ pochádzajú.

Vatikánska krypta má roky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: fattidicronaca.it)

K prehliadke krypty viedla políciu výpoveď bývalej Di Pediho priateľky, ktorá tvrdila, že gangster Orlandiovú uniesol, a tvrdenia anonymného svedka, že odpoveď na zmiznutie dievčaťa leží práve v danom hrobe.

Tajomné zmiznutie Orlandiovej, dcéry bývalého zamestnanca Vatikánu, ktorá sa stratila jedného popoludnia, keď išla na hodinu hudby, roznecuje i dve desiatky rokov potom najrôznejšie konšpiračné teórie. Bolo dávané do súvislosti aj s atentátom na pápeža Jána Pavla II., ktorý spáchali o dva roky skôr, a stále vyvoláva podozrenie, že pápežský stolec neochotne na vyšetrovaní prípadu spolupracoval. Práve aby rozvíril pochybnosti, dal Vatikán výnimočné povolenie úradom, aby kryptu skontrolovali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu