Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Timea Keresztényiová - autorka bestsellerov bola online!

Timea Keresztényiová Zobraziť galériu (2)
Timea Keresztényiová

Timea Keresztényiová píše len bestsellery! O písaní kníh pritom nikdy neuvažovala. Ľudia ju skôr poznávali podľa charakteristického hlasu, ktorý niekoľko rokov patril k Rádiu Koliba, neskôr premenovanému na Rádio Okey. Dnes pracuje ako šéfka publicistiky v časopisoch Eva a Madam Eva.

Na napísanie prvej knihy ju „prehovorila“ Evita Urbaníková. V roku 2008 len rozbiehala svoje vydavateľstvo Evitapress a oslovovala svoje kamarátky, o ktorých vedela, že prežili vo svojom živote niečo dramatické. Bol to aj Timein prípad.

Tak vznikla jej prvá knižka Bez dcéry som neodišla – príbeh Slovenky, ktorá sa na dovolenke v Keni zamilovala do černocha, nechala na Slovensku celý svoj dovtedajší život a odišla žiť s mužom z inej kultúry do jeho krajiny. V Keni sa jej aj narodila dcérka, no napokon aj spolu s ňou za dramatických okolností Afriku opustila a vrátila sa domov.

Ani na Slovensku nebol Timein život slobodnej matky s dieťaťom tmavej pleti jednoduchý. Voľným pokračovaním knihy Bez dcéry som neodišla tak bola Sama mama – príbeh o strachu, výčitkách, smútku aj tragikomických udalostiach, aké single mamy zažívajú denne.

Sama mama sa stala jedným z najpredávanejších titulov roku 2010 na Slovensku a Timea Keresztényiová za ňu získala Zlatú knihu.

V týchto dňoch prichádza na trh jej úplná novinka Donevidenia. Svoj vlastný osud už Timea v knižkách uzavrela, píše príbeh inej ženy. Ženy, akých môžu byť tisíce.

Žije v spokojnom manželstve, v ktorom peniaze prestanú byť problémom prakticky zo dňa na deň. Oveľa pomalšie  a nenápadnejšie sa však vytráca to hlavné, čo kedysi partnerov spájalo – obdiv, rešpekt a úcta. Hlavná hrdinka odmieta pripustiť, že jej manžel môže byť neverný a snaží sa vzťah zachrániť. Na to však treba dvoch.

Všetky tri knihy od Timey Keresztényiovej aj s jej podpisom a venovaním môžete vyhrať tu!

Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

17.05.2012 11:59 - otázka od Ivana
Dobrý deň Timea, Vašu prvú knihu Bez dcéry som neodišla, som doslala, ako darček od kamošky tesne potom, ako som sa dosť dramaticky, tesne po zásnubách rozišla s priateľom, moslimom.... Keďže to bol rozchod po zásnubách bol veľmi bolestivý, jeho dôvody sa dosť podobali na tie v knihe.... Vďaka čítaniu som sa s rozchodom ľahšie vyrovnala a povedala si, že našťastie to nedošlo ďalej.... Tvrdím, že naše ženy moslimským mužom vždy naletia, lebo sú gentlemani,.. až takí ako u nás už vymreli, ale žiaľ to len do chvíle, kým nás majú isté.. Ďakujem, za knihu, ktorá mi pomohla a verím, že aj ostatné baby tá kniha varuje pred vzťahmi s ružovými okuliarmi...
Ivanka, mocno drzim palce:-)) Velmi pekne dakujem za vsetky otazky, este raz dovidenia.
17.05.2012 11:57 - otázka od ema
Ahoj, chcela by som vedieť, čo ma napadlo hneď po dočítaní Tvojich kníh, ako zareaguje otec malej, keď si to prečíta. Aké boli teda jeho reakcie a aký má-nemá vzťah s malou? Dakujem Ema.
S otcom nie som v kontakte. Ahoj
17.05.2012 11:56 - otázka od Kika
Tak to som rada,ze je ten kreativny proces podobny ako ked ja malujem obrazy,ze vidis tie obrazy toho deja,ktory sa vytvara. A potom uz len pises. Ale tak ja vzdy cakam aj na novu Evu prave kvoli Tvojim clankom a celkovo je to take svieze to vydanie. Mam pocit,ze Eva tymto predbehla ine casopisy ako napr. ELLE,ktore nejak stratilo stavu:)Inak aj napriek precitanym kniham ake to bolo vratit sa do toho systemu,ktory je na Slovensku? Viem,ze za tie roky sa vela veci aj na Slovensku pohlo a nabralo tu dynamiku ostatnej europy,ale aj tak, Ake Si mala pocity?Ja teraz byvam vo Viedni uz nejaky cas a mam pocit,ze napriek tej kratkej vzdialenosti je ten svet tu uplne odlisny..A ako reaguje dcerka na Slovensko?Ma to tu rada,ci sa chce zaujimat aj o kulturu v Afrike?
Tiez som si kupovala kedysi vsetky ceske leskle magaziny... Navrat na Slovensko znamenal pre mna vydych. Ale chyba mi tu pomalost Afriky, vadi mi vystresovanost, nervozita, sedivost a zamracenost, s tymto mam velky problem, napriek tomu ze to tu milujem. Mala je tu doma a je prilis mala na to aby sa zatial zaujimala o kulturu Afriky, no ktovie, roky bezia... Uvidime. Dakujem Vam vsetkym velmi pekne za otazky, vazim si Vasu priazen a velmi som rada, ze sa Vam knizky pacia. Zelam Vam vela stastia a lasky:-) Dovidenia, ahojte.
17.05.2012 11:50 - otázka od zuzana
Dobrý den, prosím ozvite sa mi na mail zuzanka3@gmail.com (ide o tu besedu v Senci ) :) inak sa s vami neviem skontaktovat :( DAKUJEM :)
Ok:-)
17.05.2012 11:50 - otázka od Lenocka
To ano, mate pravdu, ale ja som to skor myslela z ineho pohladu - konkretne som porovnavala vase dva clanky o vekovych rozdieloch medzi partnermi, pricom v Eve ste proklamovali mladsiu zenu a starsieho partnera a v Madam Eve starsiu zenu s mladsim partnerom. Zaujimalo by ma teda, aky je vas skutocny "nepracovny" nazor napriklad na tuto temu? :)
Ano, to boli dva clanky, ktore riesili fenomen, ktory zaujima danu cielovku. Moj skutocny nazor je vacsinou velmi podobny, nezriedka totozny s clankami. Takze v pripade mladsej partnerky a starsieho muza si myslim ze to za urcitych okolnosti moze vyjst, aj ked zalezi o aky vekovy rozdiel ide a co ich spaja/rozdeluje. Nemyslim teraz na model cicuska+obstarozny patdesiatnik povedzme s tromi detmi. V pripade starsia zena mladsi muz je to spojene u nas s takou nevolou a ironizovanim, ze ten vztah, aj keby bol postaveny na akokolvek pevnych zakladoch, bude tymito vonkajsimi vplyvmi znacne otraseny.
17.05.2012 11:43 - otázka od Martina
Ahoj, čo ťa inšpirovalo napísať knižku Donevidenie, kniha je úžasná, za jeden večer prečítaná..tlieskam!! P.S. Kedže momentálne čítam knihy radšej ako sa učiť na maturity, chcem sa spýtať na akú známku si zmaturovala zo slovenčiny :) Veľa úspechov Ti prajem:)
Dakujem Martinka. Netrpezlivo cakam na reakcie na novu knihu tak sa z kazdej strasne tesim. Inspirovala ma skvela baba, ktoru som stretla a ktora mi vyrozpravala svoj pribeh. A zmaturovala som na jedna, z tohto jedineho predmetu:-) Drzim Ti place.
17.05.2012 11:41 - otázka od Lenocka
Pravidelne kupujem Madam Evu od jej zaciatkov a dokonca som pisala diplomovu pracu o style v casopisoch Eva, Madam Eva a Adam, z ktorej som dostala Acko :) V ramci analyzy som porovnavala aj vase clanky a prisla som na to, ze realitu, o kt. pisete prisposobujete cielovej skupine - je to naozaj tak? :)
Jasne, je to moja praca:-) Pisat pre cielovu skupinu tak, aby sa s tym dokazala stotoznit. Aj ked, v ramci nejakej hlbsej debaty by bolo na zvazenie, ci realita o ktorej pisem, je realitou naozaj realitou "prisposobenou"... Ja mam pocit ze je takou realnou:-)
17.05.2012 11:34 - otázka od Lenka
Kde sa daju zohnat vase knihy? dakujem Lenka
Pokial dobre viem vsade. Panta Rhei, ale aj ine knihkupectva a na webe, na Martinuse...
17.05.2012 11:33 - otázka od Honey Joy
ďakujem pekne za tvoju odpoveď Timea :o)aj ja mám podobný názor takže sa uvidí...ozaj to moje meno je môjho koníka arabskej kobylky HoneyJoy...na facebooku som ako LucyFalc ak by si mala cestu do Košíc a mali by ste si s dcérkou chuť vyskúšať jazdu na koni ste vítané!!! našla by si ma podľa adresy na fcb. Mimochodom aj moja cousin z UK má dcérku s černochom a je krásna tiež! na tvojom blogu by si mohla dať aj aktuálne foto z Vás...samozrejme ak sa nebojíš o svoje súkromie. Prajem pekný deň! :o))
Koniky milujeme! Dakujem za ponuku! Tak v Tvojom pripade Dovidenia.
17.05.2012 11:32 - otázka od Maťa
Ahoj Timea. Vďaka tvojim knihám som si ťa zamilovala. Čítala som zatiaľ dve, ale obe boli úžasné. Krásnu budúcnosť, daj za mňa pusinku malinkej svojej. Rada by som sa spýtala, či si teraz šťastná a zamilovaná. Ak nie, držím veľmi palce. Pa pa
Dakujem Matka. Dakujem. Som stastna a tiez si drzim palce:-) Skus aj tretiu - Donevidenia.
17.05.2012 11:30 - otázka od Andrea
Ahoj Timea, chcem sa opýtať, či je tvojom živote nejaký muž, partner? a prajem všetko dobré :-)
Je. Dokonca aj muz a partner v jednej osobe:-) Vdaka, tiez vsetko dobre!
17.05.2012 11:28 - otázka od Janka
Timea dakujem za knizku nasla som sa v nej kedze sa mi stalo to iste len s Turkom. Dakujem pekne este raz a prajem vsetko dobre do zivota.
Mrzi ma to, aj Vam vsetko dobre, drzim palce.
17.05.2012 11:27 - otázka od Ivka
Timea, to obocie mate vytetovane ci ake ? Vyzera to divne a neprirodzene ...
Hej, vytetovane. A to keby ste videli, ako vyzeralo povodne, predtym ako mi ho tristokrat opravovali, tak by ste plakali do zajtra. Alebo sa smiali.
17.05.2012 11:26 - otázka od zuzana
Dobrý den, chcela by som sa vas spytat ci by bolo možné pozvat Vás na besedu do Mestskej knižnici v Senci, robievame besedy so spisovatelmi a vy ste ma velmi zaujala vašim pribehom a myslim že niesom jediná :) velmi by som sa tešila ak by sa podarilo mat vás tu osobne na besede :)
Dobry den Zuzka rada. Len musime najst prienik nejakych terminov... Ale byvam v okrese Senec, takze musim!:-)
17.05.2012 11:26 - otázka od Kika
Ahoj Timea, pises uplne uzasne knihy, este sa mi nestalo,ze by som knihu precitala za tri hodiny a nevedela sa od nej odtrhnut.Dufam,ze pridu dalsie:)Posledna kniha Donevidenia je pre mna urcitym varovanim,nakolko je tam velka podobnost s mojim zivotom.Rada by som sa Ta vsak opytala ako vlastne postupujes pri pisani Tvojih knih, hlavne ked uz nie su iba o Tebe a Tvojich zazitkoch,ale je to vlastne pribeh niekoho, s kym si robila napriklad rozhovor a inspiroval Ta? Musis byt s tou osobou,ktora je akoby nametom v uzsom kontakte,ci to cele vies tak perfektne kreativne dovtorit?ja by som asi knihu nenapisala,tak to na Tebe obdivujem:) A tiez Ti prajem aj dcerke vsetko najlepsie do buducna:)
Dakujem velmi pekne. Tak toto je balzam na dusu:-) Posledna kniha bola v tomto specificka, ze som s "hrdinkou" naozaj sedela a nahravala som si jej spomienky na diktafon. Ten zvysok procesu je pomerne neuchopitelny, mne to tak same v mozgu zapada do obrazcov, do nejakeho deja a ked pisem knihu, zijem taky dvojity zivot, ze ta postava si v moje hlave robi co chce a ja to potom uz len napisem... Uf. Hlavne linie som zachovala ale vlozila som do toho vsetko, co podla mna ma v sebe kazda zena, ktora sa uz vo vztahu trapila.
17.05.2012 11:22 - otázka od Lenivec
Ahoj Timea, comu sa venujes, ak prave nepises knihu? Ako vyzera taka bezna denna rutina autorky? Dakujem a prajem vsetko dobre
...ako som spominala, pisem. Som veduca publicistiky v Eve a Madam Eve takze ja rutinu nepoznam, vkuse frcim, robim rozhovory, fotenia, prepisujem, redigujem a vecer s vyplazenym jazykom ulozim dieta a opat... pisem:-)
17.05.2012 11:21 - otázka od Martina
Dokazu na Slovensku knihy uzivit?
Ak sa dobre predavaju, ano, ale ten zivotny standard nezahrna jachty, brilianty, kozuchy, bora-bora ani nic podobne. Ja okrem pisania knih, pisem aj pre casopisy.
17.05.2012 11:19 - otázka od gabča
Ahoj Timea, máš krásnu dcérku, ako ja...prosím, aký šampón používate?malá vždy trpí pri česaní...
:-))) Smejem sa nahlas! Po rokoch tapania a trapenia pouzivame vylucne Joico Smooth Curl spolu s olejcekom na vlasy.
17.05.2012 11:18 - otázka od Honey Joy
Dobrý deň Timea, alebo ahoj :o) Tvoju knihu Bez dcéry som neodišla som čítala mnoho krát...a nachádzam v nej aj svoju dobrodružnú povahu :o) totiž stále ma priťahuje randenie s chlapcami z iných kultúr... chcem sa ťa opýtať aký máš pohľad na žovot Slovenky s arabom na Slovensku a prípadne v krajine v ktorej sa narodil on?...myslíš si, že je to veľký risk..kôli kultúrnym rozdielom atď...pravidelne si čítam tvoj blog a teším sa na nové knihy od teba píšeš pútavo a zdá sa mi, že sa viem vžiť do dobrodružnej povahy aku máš a fandím ti! Nech sa Vám darí aj s dcérkou. :o))
Ahoj Honey Joy! Uz len to meno!:-)) Moj pohlad na zivot Slovenky s kymkolvek exotickym je od isteho casu velmi vyhraneny:-) Nemyslim si ze to moze fungovat, ak teda nevezmem do uvahy nejake vynimocne vynimky, mozno jedna z patsto. A podla mna je jedno ci by to bolo unho doma alebo u nas doma, u nas navyse hrozi este pomerne velka neznasanlivost. Chapem ze Ta pritahuju, ak mas dobrodruznu povahu, urcite tu budem zbytocne mentorovat:-) A ktovie, mozno Ty budes ta jedna z tej patstovky.
17.05.2012 11:15 - otázka od Silvia
Ahoj Timea,pamätám si ťa ešte z obdobia rádia Koliba. A Tvoje knihy sú vynikajúce. Chcem Ti zaželať ešte veľa dobrých kníh a všetko dobré v živote,nech sa Ti darí... :-)
Jej, dakujem! To boli casy:-) Tiez Ti zelam vsetko dobre.
17.05.2012 11:14 - otázka od Barbora
Ahoj Timea, taktiez som precitala vsetky tri tvoje knizky. Poslednu donevidenia som zhltla za tri dni :) keby som nepracovala tak aj za jeden. Bol pribeh podla skutocnosti? Bude mat pokracovanie? dakujem
Ahoj Barbora, tesim sa ze sa Ti dobre citalo... Ano je to (viac-menej) skutocny pribeh, len niektore realie boli poprepletane s inymi. Nad pokracovanim som zatial neuvazovala.
17.05.2012 11:13 - otázka od Martin
Nenasla by sa inspiracia pre nejaku zaujimavu knihu pre muzov?
Napriklad?
17.05.2012 11:13 - otázka od monika
Dobry den Timea, volakedy daaavno som v zakladnej skole mala spoluziacku Fatimu K. Je to Vasa sestra? Ak ano, posielam srdecne pozdravy.
Fatimu??? S mojim priezviskom??? Tak tu chcem spoznat aj ja. Sestru mam normalne slovensku Zuzku.
17.05.2012 11:12 - otázka od Ivana z Prahy
Dobrý deň Timea, nečítala som ešte žiadnu z Vašich kníh (som aspoň úprimná) no zaujímalo by ma - aký je teraz Váš život s dcérou inej farby pleti. Našli ste si partnera ? Vaše články v časopise EVA čítam rada - želám veľa skvelých nápadov a úspechov.
Dobry den Ivana, vdaka! Ten zivot je teraz taky pestrejsi kvoli skole a problemom, ktore sa v suvislosti s tym zacali vynarat. Maly skolkarsky kolektiv, ktory bol na mulatku zvyknuty je predsa len ina kava ako 500 deti v skole... A deti su uprimne a zvedave:-) Ale nestazujem sa. Je to v baliku a dofam ze to v pohode zvladneme.
17.05.2012 11:10 - otázka od Erika
Dobry den, priznam sa, ze Vase knihy som zatial necitala, ale velmi by ma zaujimalo cim sa tak kodlisuju od inych slovenskych autorov, ked sa tak dobre predavaju. Dakujem Erika
Dobry den Erika, nuz to je na mna tazka otazka, netrufam si to takto hodnotit. Asi by som sa opytala skor citatelov ze v com vidia tu odlisnost, ked sa im tak dobre kupuje...
17.05.2012 11:09 - otázka od Gabo Soós
Ahoj Tímea! Tu Gabo, tvoj bývalý spolužiak a Katka, jeho manželka! Sa ho tu pýtam, že akú otázku ti položíme, tak on len vtipne zapotil, že "ako sa máš"? A ja sa pýtam, či neplánuješ vydať knihu o mužovi, keďže všade dominujú ženy!? Držíme palce a vela šťastia v živote!
Ahojte:-)))Mam sa dobre Gabi. Ked ja chlapom nerozumiem, co by som o nich mohla napisat??? Aj ked myslim si ze Sama mama bola dost aj o chlapovi... Drzte sa.
17.05.2012 11:08 - otázka od mia
akú kniž;ku pllanujes tet a mozem sa spytat ci pozeras farmu ak hej komu držíš? ahoj
Domyslam si co bola otazka, ak aku knizku planujem, tak teraz akurat vysla nova, odfuknem si a potom v lete zacinam jeden zaujimavy pribeh a farmu nepozeram.-)
17.05.2012 11:07 - otázka od Melí
Ahoj Timea. Nemám otázku, len ti chcem popriať všetko dobré do budúcna. ;)
Ahoj a velmi pekne dakujem:-)
17.05.2012 11:05 - otázka od Katka
Ahoj Timi, hoci ťa nepoznám osobne, z tvojich kníh si mi moc sympatická, nevydáš ešte jednu knihu o svojom živote? Tak dobre sa to číta
Dakujem Katka:-)) O svojom zivote uz hadam aj stacilo. Dufam ze uz to bude dalej len "nuda", ziadna drama hodna knihy. Ale je tolko zivotov okolo mna na knihu...
17.05.2012 11:04 - otázka od Saša
Dobrý deň, pani Timea, som síce nevidiaca, ale poznáme sa "z videnia" z Viedne, kde ste spolu so svojou dcérkou raz mňa aj môjho manžela oslovili. Mám na Vás veľkú prosbu - veľmi radi by sme sa s Vami niekedy stretli a porozprávali ...vážim si Vaše životné postoje aj Vašu prácu - ktovie, možno by to mohlo byť obojstranne zaujímavé... Ďakujem za odpoveď, prípadne tip, ako s Vami môžem skontaktovať.
Dobry den pani Sasa, dakujem pekne, pamatam sa na Vas. Budem rada. Nechcem nechavat takto "verejne" na seba kontakt, ale najdete ma bez problemov cez EVU,alebo sa stretneme vo Viedni, sme tam pomerne casto. Vsetko dobre.
17.05.2012 11:02 - otázka od Katka
Zdravim Timea, velmi tuzim napisat vlastnu knihu, ale ak to jedneho dna urobim, bude to pod pseudonymom. Pri pisani mam pocit, ze sa musim skryvat, a ze akukolvek podobnost s realitou musim uplne otocit, len aby sa niekto nedovtipil, ze to pisem ja, alebo ze je to o mne. Obdivujem to, ako sa dokazete prezentovat a otvorit ba priam odhalit svojim citatelom. Ako na to reaguju vasi blizki? Necitia sa zvlastne, ked o nich pisete?
Hm, dobry den Katka. Bolo to take narocne rozhovodovanie, najma v pripade prvej knihy, ale keby som sa pod nu nebola podpisala, cele by to stratilo zmysel. Tiez som vnimala ze sa obnazujem pred verejnostou, ale o tom to bolo, aby to pripadne dalsim zenam v podobnej situacii dodalo odvahu,silu... Takze toto napokon prevazilo nad hanbou:-) Moji blizki si uz v podstate zvykli, ale neviem asi by sa bolo treba spytat ich. Drzim Vam pace, ak mate o com, urcite piste, je to parada!
17.05.2012 10:59 - otázka od andrea
Timea, vidavam ta v skole, mas krasnu dceru, uzivaj si zivot, pis krasne knizky. Drzim Ti palce.))
Dakujem pekne, podobne:-) Robim co mozem:-)
17.05.2012 10:59 - otázka od Martinko
Ahoj vydržala by si šteklenie chodidiel? :)
Nie. Som strasne stekliva.
17.05.2012 10:58 - otázka od Elena
Dobrý deň Timea,všetky tri knihy som prečítala jedným dychom,krásne ďakujem.Neuvažujete o napísaní ďalších?
Jej dobry den, aj ja dakujem. Jasne ze uvazujem, vlastne nerobim nic ine, len premyslam, o com bude dalsia:-)
17.05.2012 10:57 - otázka od Monika
Ahoj Timea,zaujímalo by ma, či by si išla niekedy aj s dcérou na dovolenku do Kene pozrieť si narodný park-sarafi,alebo si tam už bola? Ak áno,čo sa Ti páčilo (nepáčilo) najviac? Monika
Ahoj Monika, velmi by som sa este chcela ist pozriet do Kene, tuzim po tom, pretoze krajina je to krasna. Mam ju celkom dost precestovanu, ale na Masai Mara by som si urcite este zasla... Najkrajsia je tamojsia priroda, zvierata v busi, jednoznacne. Najmenej zaujimave je podla mna samotne Nairobi.
17.05.2012 10:55 - otázka od Katka
Ahoj Timea, čítala som tvoje dve knižky, musím povedať, že sú skutočne skvele a pútavo napísané. Ako sa máte s dcérkou, čo máš nové?
Ahoj Katka, dakujem pekne:-) Mame sa vyborne, sme uz skolacky, takze pribudli nove starosti, ale sme zdrave a vesele. A mam novu knihu!:-))

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu