Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Myslela si, že je alergická na mejkap: Tínedžerke v nose rástol nádor!

Tasha musela podstúpiť rekonštrukciu nosa
Tasha musela podstúpiť rekonštrukciu nosa

LEICESTER - Keď tínedžerke Tashi Jilkovej (19) začali pred istým časom slziť oči, domnievala sa, že je alergická na mejkap. Lekári ju však vyviedli z omylu a oznámili jej krutú správu - dievča trpelo rakovinou.

Angličanka mala iba šestnásť rokov, keď sa u nej po prvýkrát prejavili symptómy choroby. "Ľavé oko mi hrozne slzilo a ja som si myslela, že je to kvôli alergii na maľovátka. Keď sa to ale neustále zhoršovalo, zašla som za mojím lekárom."

O štyri mesiace neskôr Tasha absolvovala operáciu zablokovaného slzného kanálika. To ale problém nevyriešilo. Záhade prišli na kĺb až odborníci v Kráľovskej nemocnici v Leicestri, ktorí počas vyšetrenia objavili v nose pacientky hrčku. Následná biopsia preukázala, že trpela neuroblastómom čuchového nervu.

Krátko nato podstúpila dievčina zákrok, pri ktorom jej tumor odstránili. Neskôr museli chirurgovia vykonať aj rekonštrukciu nosa. "Keby chorobu diagnostikovali skôr a keby som vedela viac o jej príznakoch, nemusela som teraz tak trpieť," povedala Tasha, ktorá prakticky prišla o čuch a taktiež má problémy s videním na jedno oko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu