Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Za dobrotu na žobrotu: Šéfke darovala obličku, tá ju vyhodila z práce!

Deborah doplatila na svoju dobrotu
Deborah doplatila na svoju dobrotu (Zdroj: Profimedia)

BRATISLAVA - Deborah Stevensová z New Yorku prišla o prácu niekoľko mesiacov po tom, čo darovala obličku. Jej chorá šéfka sa vďaka tomu posunula vyššie na zozname čakateľov na transplantáciu. Žena sa preto rozhodla spoločnosť Atlantic Automotive Group, v ktorej pracovala, zažalovať. Tvrdí, že predstavitelia firmy ju vyhodili pre jej zdravotné komplikácie priamo súvisiace s darovaním obličky.

Stevensová sa v novembri 2010 dozvedela, že Jacqueline Bruciová potrebuje novú obličku. Tá jej síce nebola vhodná, darovala ju však neznámemu pacientovi v St. Louis. Tým pádom sa jej nadriadená posunula na zozname vyššie. Krátko nato dostala orgán od istého darcu zo San Francisca.

Deborah sa operácii podrobila vlani v auguste a približne po mesiaci sa vrátila do práce. Pri zákroku sa jej však poškodili nervy v nohe a neskôr začala mať aj tráviace a psychologické problémy. V práci sa k nej Bruciová začala správať nepríjemne a keď sa na to Stevensová sťažovala, tak ju preradili na menej atraktívnu pozíciu.

Tento mesiac jej nakoniec dali výpoveď, pričom ako dôvod uviedli nedostatočný pracovný výkon. "Moja klientka je žena s dobrým srdcom, ktorá sa snažila niekomu zachrániť život a hneď ako to spravila, tak sa všetko obrátilo proti nej. Keď si chcela pre svoje zdravotné problémy zobrať voľno, tak na ňu kričali a vynadali jej. Namiesto toho, aby prejavili súcit, sa k nej správali nevraživo," uviedol právnik Lenard Leeds. Predstavitelia spoločnosti Atlantic Automotive Group obvinenia svojej bývalej zamestnankyne odmietajú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu