Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tínedžera omylom prehlásili za mŕtveho, lekári ho takmer zabili!

Steven so svojou záchrankyňou, doktorkou Piperovou
Steven so svojou záchrankyňou, doktorkou Piperovou (Zdroj: kenilworthweeklynews.co.uk)

COVENTRY - Steven Thorpe bol kvôli vážnym zraneniam pripojený na prístroje. Lekári ho po krátkom čase vyhlásili za mozgovo mŕtveho a chceli ho odpojiť od prístrojov. S tým ale nesúhlasili jeho rodičia, ktorí si vyžiadali názor ďalšieho odborníka. Ten potvrdil, že chlapec mŕtvy vôbec nie je.

Sedemnásťročný mladík sa vážne zranil pri dopravnej nehode a musel byť uvedený do umelého spánku. Po dvoch týždňoch na prístrojoch muž už viac doktori nedokázali pomôcť a chystali sa ho odpojiť. Jeho rodičov sa dokonca spýtali, či by súhlasili s darovaním synových orgánov.

Proti odpojeniu sa ale ostro ohradil Stevenov otec, ktorý bol skalopevne presvedčený, že jeho syn žije, a že sa preberie. Do nemocnice preto prizval Juliu Piperovú, ktorej sa u tínedžera podarilo zistiť slabú mozgovú činnosť. Pacienta preto zobudili z umelého spánku a ten sa na veľké prekvapenie ošetrujúcich lekárov začal veľmi rýchlo zotavovať. Prepustili ho už po piatich týždňoch.

"Lekárom sa vraj vôbec nepáčilo, že môj otec spochybnil ich rozhodnutie o odpojení z prístrojov," popísal svoj ​​neuveriteľný príbeh Steven. "Ale bez doktorky Piperovej by som tu dnes nebol. Keby ma odpojili, bolo by do niekoľkých sekúnd po všetkom. Otec to ale nevzdal a dobre urobil. Je zázrak, že žijem."

Univerzitná nemocnica v Coventry vydala vyhlásenie, v ktorom stojí: "Zranenie pacientovho mozgu bolo extrémne kritické a niekoľko CT vyšetrení jeho hlavy vykázalo takmer nezvratné poškodenie. Je krajne nepravdepodobné, aby takýto pacient prežil. Teší nás však, že to Steven zvládol. Je to naozaj ojedinelý prípad." O prípade informoval server tn.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu