Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Google autá dorazili na Slovensko: Oddnes začínajú fotiť 19 miest!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: google)

BRATISLAVA - Google autá sú už na Slovensku! Podľa TV Markíza 20 vozidiel, ktoré budú oddnes fotografovať naše mestá pre službu Street View, dorazili do krajiny.

Špeciálne upravené automobily začnú so zberom fotodokumentácie v devätnástich slovenských mestách vrátane Bratislavy. Cieľom tejto služby je zachytiť historicky a kultúrne dôležité miesta a mestá na Slovensku v podobe panoramatických fotografií, ktoré neskôr pribudnú na mapách Google. Služba Street View pritom môže podľa country manažéra slovenského Googlu Rasťa Kulicha podporiť rozvoj cestovného ruchu a prilákať do miest nových návštevníkov.

"Street View je inovatívny a silný marketingový nástroj pre rozvoj cestovného ruchu a propagáciu Slovenska po celom svete. Preto som veľmi rád, že túto službu spustíme aj na Slovensku," uviedol doterajší generálny riaditeľ Slovenskej agentúry pre cestovný ruch Peter Belinský. Google vyšle svoje autá do Banskej Bystrice, Bardejova, Bratislavy, Humenného, Komárna, Košíc, Levíc, Liptovského Mikuláša, Martina, Nitry, Nových Zámkov, Popradu, Prešova, Prievidze, Rimavskej Soboty, Spišskej Novej Vsi, Trenčína, Trnavy a Žiliny.

Google spúšťa projekt Street View po ukončení rokovaní s Úradom na ochranu osobných údajov SR a splnení všetkých špecifických podmienok pre ochranu súkromia. Autá budú jazdiť len na verejne dostupných priestranstvách a fotodokumentácia sa bude následne niekoľko mesiacov spracovávať pomocou špeciálnej technológie na ochranu súkromia. Tá automaticky rozmazáva tváre a evidenčné čísla áut tak, aby ich nebolo možné identifikovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu