Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Videli ste už niečo rozkošnejšie? Minihrošík dostane každého!

Harrymu sa darí dobre Zobraziť galériu (4)
Harrymu sa darí dobre (Zdroj: cuteoverload.com)

OUDTSHOORN - Zvieracie mláďatá majú dar, že si získavajú ľudské srdcia. Výnimkou nie je ani v Juhoafrickej republike narodený hrošík libérijský. Je stelesnenou roztomilosťou a pohľad na neho určite obmäkčí aj tých najotrlejších. Matka Harryho bohužiaľ odmietla, preto sa teraz oňho musia starať ošetrovatelia. Zatiaľ sa ale zdá, že mu to len prospieva.

Harry sa narodil 22. marca, ošetrovatelia z juhoafrickej rezervácie Cango mu dali meno po britskom princovi. Zakrátko však zistili, že hrošíka jeho matka odmieta, nezostávalo teda nič iné, ako začať malého drobca kŕmiť z fľaše. Ľudská starostlivosť mu, zdá sa, prospieva.

"Boli sme úplne nadšení, keď sa narodil. Samica Hilda bola gravidná 210 dní, ale ani po tejto dobe svoje mláďa nedokázala prijať. Neprejavila žiadne materské pudy, preto sme jej ho museli odobrať," uviedol pre denník rezervácie Rob Hall.

Všetku starostlivosť nad Harrym prevzala ošetrovateľka Toni Inggsová. Jej úloha nie je jednoduchá; mláďa totiž potrebuje kŕmiť každé tri hodiny 125 mililitrami náhradného mlieka. Po troch mesiacoch by sa však malo začať živiť samo.

Harry je už ôsme Hildine mláďa, ale bohužiaľ iba tretie, ktoré prežilo. Podľa Inggsovej je veľmi silné a úplne zdravé. Jeho narodenia navyše oživilo jeho druh, ktorý patrí k vzácnym a ohrozeným.

Hrošík libérijský je veľmi ohrozený druh, v divočine žije sotva 3000 jedincov. Pritom sú títo tvorovia, ktorí dorastajú do výšky maximálne jedného metra, pomerne mierumilovní. Žijú v pralesoch, kde sa zdržiavajú v blízkosti vody a živia sa listami a trávou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu