Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

To je ale premena: Z malého zlatúšika sa stal chlpatý obor!

Yakini poriadne vyrástla Zobraziť galériu (2)
Yakini poriadne vyrástla

MELBOURNE - Pred dvanástimi rokmi očarila malá gorila Yakini celý svet. Fotografie, na ktorých veterinárka pomocou fonendoskopu počúva jej srdiečko, sú priam neodolateľné. Už ale dávno nie je mláďa, závislé na starostlivosti druhých. Vyrástla z nej poriadna opica vážiaca vyše metrák.

Aby mohli Yakini vyšetriť, museli ho odborníci uspať. Zdravotnú prehliadku vykonali kvôli jeho presunu do nového domova. Tým sa stala Werribee Open Range Zoo neďaleko Melbourne. "Je úplne zdravý, dokonca sme mu stihli ostrihať aj nechty," uviedla gorilia ošetrovateľka pre Sky News.

Jej teraz už bývalý "chovanec" sa stal miláčikom médií v roku 1999. Vtedy si ešte ako rozkošné mláďatko získalo pozornosť vďaka fotografii, na ktorej vystrúhal smiešnu grimasu.

Príchod na svet nebol pre opicu vôbec ideálny. Spočiatku nedýchala a zverolekári jej takmer vôbec nemohli nahmatať pulz. Nakoniec sa im podarilo Yakini postaviť na nohy a krátko nato sa stal v melbournskej zoo najobľúbenejšou atrakciou, ktorú navštívila aj samotná anglická kráľovná. Teraz bude robiť radosť pracovníkom a návštevníkom zoologickej záhrady v meste Werribee.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu