Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Stavebná sezóna bola úspešne odštartovaná

Coneco
Coneco (Zdroj: incheba)

BRATISLAVA - Coneco, stavebný veľtrh s viac ako tridsaťročnou históriou, v sobotu zavrel svoje brány. V termíne od 27. do 31. marca 2012 sa v Incheba Expo Bratislava spolu s ním konali aj: Racioenergia – medzinárodný veľtrh využitia energie, Stavebná mechanizácia - výstava stavebných strojov a mechanizácie, Climatherm - medzinárodná špecializovaná výstava klimatizácie a vzduchotechniky, Conecoinvest - prezentácia investičných zámerov a Slovrealinvest - veľtrh nehnuteľností.

Ponuku stavebných noviniek v rámci 33. ročníka veľtrhu predstavilo 517 vystavovateľov nielen zo Slovenska, ale aj z Českej republiky, Číny, Francúzska, Maďarska, Nemecka, Poľska, Rakúska, Španielska a Talianska. Podujatia si prišlo pozrieť takmer 100 000 návštevníkov.

Zameranie veľtržného podujatia CONECO/RACIOENERGIA odrážalo všadeprítomné motto „Od úspory energie k trvalej udržateľnosti.“ Stavebníctvo je odvetvím, ktoré zásadne môže ovplyvniť celkovú spotrebu energií obyvateľstvom. Pod vplyvom nutnosti myslieť na ďalšie generácie a zabezpečiť udržateľný rozvoj, je dnes trend vyvíjať nízkoenergetické riešenia. Mnoho noviniek z tejto oblasti bolo predstavených po prvýkrát práve na tohtoročných veľtrhoch a najlepšie z nich aj získali ocenenia. (Zoznam vyhodnotených exponátov nájdete na www.incheba.sk).

V duchu úspory energií sa niesli aj sprievodné programy. Akadémia energetickej úspornosti poskytla komplexné bezplatné poradenstvo formou, prezentácií, diskusií aj praktických ukážok. Odborníkov zaujala už 19. medzinárodná konferencia „Teória a konštrukcie pozemných stavieb“ s témou Dvadsať rokov zatepľovania na Slovensku a ďalšie požiadavky. Partnerský deň Združenia stavebných podnikateľov priniesol diskusiu o slovenskom stavebníctve na pozadí pokračujúcej hospodárskej a dlhovej krízy.

Stavebníctvo je z pohľadu tvorby HDP jedným z podstatných odvetví slovenskej ekonomiky. Podľa analýz ho naďalej čakajú výzvy, ktorým bude musieť čeliť. Veľtržné podujatie CONECO/RACIOENERGIA sa bude venovať aktuálnym otázkam vo svojom ďalšom ročníku v termíne 9.–13.4.2013, kedy opäť vytvorí platformu pre prezentáciu inovatívnych prístupov a riešení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu