Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Stavebný veľtrh svoje brány otvorí už zajtra

Stavebný veľtrh Zobraziť galériu (2)
Stavebný veľtrh

BRATISLAVA - Od utorka otvára Coneco, stavebný veľtrh s viac ako tridsaťročnou históriou, svoje brány pre širokú verejnosť.

V termíne od 27. do 31. marca 2012 sa v Incheba Expo Bratislava spolu s ním konajú aj: Racioenergia – medzinárodný veľtrh využitia energie, Stavebná mechanizácia - výstava stavebných strojov a mechanizácie, Climatherm - medzinárodná špecializovaná výstava klimatizácie a vzduchotechniky, Conecoinvest - prezentácia investičných zámerov a Slovrealinvest - veľtrh nehnuteľností. V tomto roku širokú ponuku stavebných noviniek predstaví 517 vystavovateľov nielen zo Slovenska, ale aj z Českej republiky, Číny, Francúzska, Maďarska, Nemecka, Poľska, Rakúska, Španielska a Talianska.

Veľtrh stavebníctva Coneco je určený verejnosti, ktorá aktuálne stavia, rekonštruuje, či sa v blízkej dobe chystá nejakým spôsobom zveľadiť svoje bývanie alebo pracovisko. Návštevníci tu získajú prehľad o novinkách na stavebnom trhu, tiež si môžu nechať poradiť ako postupovať pri výbere dodávateľských služieb a z čoho stavbu financovať. Coneco a s ním súbežne prebiehajúce veľtrhy sú aj miestom stretnutí odborníkov pracujúcich v rôznych stavebných odvetviach. Im je venovaný bohatý odborný program, ktorý má už dlhoročnú tradíciu.   

Veľtrh CONECO je posledné obdobia zameraný na oblasti ekológie a šetrenie zdrojov, čo zdôrazňuje aj motto pre rok 2012: Od úspor energie k trvalej udržateľnosti. Dôvodom je smernica, ktorú vydala Európska únia a od roku 2020 bude platiť aj u nás. Podľa nej všetky novopostavené domy po tomto roku musia byť energeticky sebestačné. V zahraničí štát udeľuje príspevky na stavbu domov s nulovou spotrebou energií.

Naša legislatíva zatiaľ podobné zvýhodnenia nepozná, každopádne však je nevyhnutné pripraviť sa na zmeny, ktoré nás čakajú.  V tomto roku prinášajú vystavovatelia na veľtrh množstvo efektných noviniek. Z nich je zaujímavé spomenúť drevostavbu – rodinný dom o rozlohe 80 m². Drevená rámová konštrukcia opláštená sádrovláknovými doskami vyplnená izoláciou z kamennej vlny zabezpečuje nízke mesačné náklady, len 50 Eur. Verejnosť na Conecu nájde aj zaujímavé riešenia pre zariadenie kúpeľní, napríklad sprchový dážď, ktorý má na veľtrhu premiéru.

Sprievodný program

Päť dní veľtržného podujatia CONECO/RACIOENERGIA bude naplnených sprievodnými programami pre odbornú i širokú verejnosť. Jedno z nosných podujatí určených širokej verejnosti je Akadémia energetickej úspornosti. Tvoria ju ukážky správnych postupov obnovy obvodových plášťov zatepľovaním, obnovy striech, výmeny okien, či ošetrovanie a údržba vonkajších drevených terás.

Informácie o výklade smernice EÚ o energetickej sebestačnosti do praxe prinesie séria prezentácií, prednášok a workshopov na témy výstavby ekologickej a úspornej architektúry pasívnych domov. V zahraničí sú čoraz populárnejšie drevostavby. U nás zatiaľ ešte nie je intenzívny dopyt po tomto type budov, avšak pre ich cenovú dostupnosť, rýchlosť konštrukcie a úsporu energií, sú vynikajúcou alternatívou do budúcnosti.

Najlepšie drevostavby z Českej republiky, Slovenska a Rakúska, si návštevníci môžu pozrieť v rámci expozície Salón drevostavieb Bratislava 2012, kde bude možné poradiť sa s odborníkmi. Pri stavbe či rekonštrukcii je jednou z kľúčových výziev otázka ich financovania. Workshop Financovanie bývania ponúkne ľuďom praktické riešenia pre možnosti pokrytia týchto nákladov z rôznych zdrojov.

Presnejšie informácie o sprievodných podujatiach nájdete na www.coneco.sk.

 

Čo ponúka veľtržné podujatie CONECO/RACIOENERGIA v jednotlivých halách

A1, A2:    obkladové materiály a prvky, sanitárna technika, nábytok, bazény, sauny, dlažby, parkety,                               izolácie, vírivky, stavebná chémia

B0:          garážové brány, okná, dvere, ploty, schodištia, výťahy

B1:          kotly, alternatívne zdroje energie, inteligentné elektroinštalácie, tepelné čerpadlá, vykurovanie,                           fotovoltaika

B stred:  čističky odpadových vôd

B2:          vykurovanie, chladenie, klimatizácia, využívanie slnečnej energie

D:            strechy, exteriérová dlažba, bazény, soláriá, konštrukčné systémy, stavebný materiál, izolácie, veže,
               developerské projekty, reality, finančné inštitúcie, stavebné materiály, izolačné materiály

VP:         stavebná mechanizácia, manipulačná technika, komunálna technika, lešenia      

 

Ocenenia

Počas konania veľtržného podujatia CONECO/RACIOENERGIA sa udeľuje niekoľko prestížnych ocenení. Zlatú plaketu veľtrhu CONECO a RACIOENERGIA získajú najlepšie prezentované exponáty. Zlatý Leonardo bude patriť architektonicky najkreatívnejšej expozícii veľtrhu. Tiež sa odovzdávajú ocenenia Najlepší trvalo udržateľný výrobok a Najlepšie obnovený bytový dom v roku 2011.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu