Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Hitlera, ktorý dal zabiť milióny ľudí, použili v otrasnej reklame!

Adolf Hitler v reklame odporúča šampón
Adolf Hitler v reklame odporúča šampón (Zdroj: YouTube)

ANKARA - Reklamní tvorcovia sa niekedy snažia prilákať pozornosť diváka naozaj neštandardným spôsobom. V snahe o podporu predaja sa nezastavili ani pred využitím nacistického vodcu Adolfa Hitler v reklame na šampón. Okamžite sa proti nim vzniesla vlnka kritiky. Niektoré veci sú jednoducho spoločenské tabu.

"Nenosíte ženské oblečenie, nemali by ste používať ani ženský šampón. Tu je šampón pre skutočných mužov, Biomen," hrmí z televíznej obrazovky turecká napodobenina Hitlera. Na reklamu upozornila agentúra AFP.

Reklama zatiaľ vzbudila ohlas predovšetkým v židovských organizáciách, ktoré požadujú, aby bol spot okamžite stiahnutý. "Je úplne neprijateľné používať Hitlera, najjasnejší príklad krutosti a barbarstva," píše vo vyhlásení turecká židovská komunita.

"Použitie Hitlera, ktorý bol zodpovedný za masové vraždenie šiestich miliónov Židov a miliónov ďalších ľudí počas holokaustu, je nechutný a odsúdeniahodný marketingový ťah," vyhlásil riaditeľ americkej Ligy proti hanobeniu (ADL) Abraham Foxman.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu