Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Populácia nula: Z mesta odišiel posledný obyvateľ!

Don stojí pri tabuli označujúcej začiatok mesta
Don stojí pri tabuli označujúcej začiatok mesta (Zdroj: yahoo.com)

BUFORD - Najmenšie mesto v USA mieri do aukcie. Už 5. apríla bude mestečko Buford, ktoré sa preslávilo tým, že jeho populáciu tvorí iba jeden obyvateľ, na predaj. Aj ten už to ale vzdal a mesto po 32 rokoch opustil.

Don Sammons sa do Bufordu prisťahoval spolu so svojou ženou v roku 1980. O 12 rokov neskôr tu kúpil obchod, ktorý ale pred rokom zavrel. Jeho manželka v roku 1996 zomrela, a on zostal sám so svojím teraz 27-ročným synom. Aj ten sa však pred štyrmi rokmi odsťahoval do Colorada. Jeho otec sa tak stal jediným obyvateľom mesta duchov. Už však nie nadlho, aj on sa totiž chystá presťahovať inam.

Prevádzku, ktorú viedol, v lete denne navštevovalo až tisíc ľudí. V zime však návštevnosť obchodu klesla asi na desatinu. "Mal som tu s rodinou skvelý život," povedal Don na adresu mesta, ktorý bol kedysi domovom dvoch tisícok ľudí.

Buford sa nachádza v štáte Wyoming vo výške 2438 metrov nad morom a je najvyššie ležiacim mestom na medzištátnej ceste 80 spájajúcej New York a Kaliforniu. Vzhľadom k nadmorskej výške sa musel Sammons potýkať s prudkými vetrami a extrémnymi teplotami. Výhľad na blízke Skalisté hory si vraj ale vždy náležite užíval.

Do aukcie je okrem domu s troma spálňami zaradených aj desať akrov zeme, garáž, obchod, benzínová pumpa, drevená búda a škola z roku 1905, ktorá slúžila ako kancelária. Podľa marketingovej vedúcej aukčnej spoločnosti Williams and Williams, ktorá nehnuteľnosti predáva, ide o výnimočnú obchodnú šancu zakúpiť niečo, čo človeku umožní skutočne romantický životný štýl. Vyvolávacia cena činí len 100 000 dolárov (74 000 eur).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu