Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Američanka zažalovala manžela za bigamiu, odhalil ho Facebook

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia)

SEATTLE - Neopatrnosť pri zverejňovaní fotografií na Facebooku viedla v Spojených štátoch k odhaleniu bigamie. Pred súdom tak zrejme skončí väzenský dozorca Alan L. O'Neill (42), ktorý sa druhýkrát oženil, bez toho aby sa rozviedol so svojou prvou ženou. Tá podľa agentúry AP pri surfovaní na internete narazila na facebookový profil, kde sa jej manžel objíma s novou partnerkou nad svadobnou tortou, a promptne ho zažalovala.

"Žena číslo jedna si prezerala profil ženy číslo dva a našla na ňom fotky, kde bola s jej manželom a svadobnou tortou," zhrnul celú vec prokurátor Mark Lindquist. Problém bol hlavne v tom, že druhá manželka netušila, že jej muž nie je rozvedený, zatiaľ čo tá prvá nevedela, že sa jej partner hodlá druhýkrát oženiť.

O'Neill sa prvýkrát ženil v roku 2001, o osem rokov neskôr sa s manželkou rozišiel a odsťahoval sa. Neskôr si zmenil meno, našiel si novú partnerku a uzavrel ďalšie manželstvo, bez toho aby sa namáhal úradne ukončiť to predchádzajúce.

Muž sa obhajuje tým, že len nemal dostatok času na to, aby zariadil všetky náležitosti, to mu však pred súdom príliš nepomôže. Ak ho sudca uzná vinným, môže skončiť až na rok vo väzení. Ani jedna z manželiek však zatiaľ neuvažuje o tom, že by podala žiadosť o rozvod, konštatuje AP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu