Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Dokázala to: Žena (41) zo skládky študuje na univerzite!

Zo skládky na univerzitu
Zo skládky na univerzitu (Zdroj: Daily Mail)

VITÓRIA - Aj nešťastné osudy môžu mať dobrý koniec. Svedčí o tom príbeh Ercilie Stancianyovej (41) z brazílskej Vitórie, ktorá sa napriek živoreniu na ulici, dostala až na univerzitu. Od minulého pondelka začala študovať umenie, ktoré ju celý život fascinovalo.

Ercilia dvadsať rokov viedla biedny život na ulici a prehrabávala sa v košoch a na skládkach. To všetko preto, že jej otec ako 10-ročnej zakázal navštevovať školu.

"Môj otec mi hovorieval, že ma nikdy nenechá študovať. Podľa neho moje miesto nebolo v škole. Neustále ma tiež presviedčal, že zo mňa v živote nič nebude," uviedla v rozhovore pre brazílsku televíziu Globo.

V roku 2010 ale Ercilia narazila medzi odpadkami na leták, ktorý inzeroval kurzy pre dospelých, ktorí túžia dokončiť vzdelanie. V tej dobe už mala dve deti, napriek tomu sa zapísala a pomocou kníh, ktoré našla predovšetkým v košoch, kurz ľahko dokončila.

V minulom roku potom v štúdiu pokračovala ďalej. S vyhodenými knihami prešla aj prípravným kurzom na univerzitu a ako čerešnička na torte sa javí prijatie na jeden z najprestížnejších vzdelávacích ústavov v Brazílii.

Stancianyová tak na federálnej univerzite v brazílskom spolkovom štáte Espírito Santo od minulého pondelka oficiálne študuje umenie. Aby mohla bez problémov pokračovať, šetrí si teraz na počítač.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu