Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Pre ženy sú najdôležitejšie prsia, kvôli nim by radšej boli sprosté!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: beerbeer.org)

LONDÝN - Najnovší prieskum ukázal, že takmer polovica dievčat a žien vo veku 18-25 rokov považuje veľkosť svojho poprsia za dôležitejšiu vec ako vysoké IQ. Správu priniesol portál Mail Online. Znamená to, že fyzická atraktivita je pre mnohé to najdôležitejšie.

Z výsledkov dokonca vyplýva, že tretina opýtaných by si, keby ich to urobilo príťažlivejšími, IQ aj znížila. S nadsázkou povedané by si inteligenciu za veľké prsia priamo vymenili. Odborníci hovoria, že všetko je zapríčinené nezdravou posadnutosťou celebritami, ktorá môže mať skutočne veľmi negatívne dôsledky. Mladé ženy sú aj vplyvom rôznych reklám, časopisov (a obrázkov "vždy dokonalých" celebrít) pod silným tlakom, ako majú vyzerať.

Ak sa od útlej mladosti cielene či podvedome učia, že najdôležitejšie je to, ako vyzeráme, môže to viesť nakoniec k tomu, že sa len "naučia" svoje telo nenávidieť, a pritom často bezdôvodne. Všetko môže nakoniec skončiť nielen na plastickej chirurgii, ale napríklad aj poruchami príjmu potravy.

Čísla ďalej ukazujú, že štvrtina britských žien má pocit, že by sa s väčším poprsím cítila šťastnejšie. A 60% sa domnieva, že o ne potom budú mať muži väčší záujem. Viac ako 40% ale tvrdí, že muža naopak upúta vysoká inteligencia. Rovnaké percento však bude radšej štíhle ako chytré.

Väčšina respondentiek, ktorých oslovili dovedna 1142, sa zhoduje v tom, že muži síce ženskú inteligenciu oceňujú, ale dve tretiny cítia, že vzhľad je predsa len pre partnerov významnejší. Rozšírené je aj presvedčenie, že atraktivita pomôže v profesijnej kariére. Krása je však subjektívne a pominuteľná. Dôležité je si zbytočne neznižovať sebavedomie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu