Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Obyvatelia sa búria: Mesto zdobí takmer 4-metrová "vagína"!

Kontroverzná socha Zobraziť galériu (2)
Kontroverzná socha (Zdroj: gawker.com)

WASILLA - Je to zlý žart alebo spôsob výučby sexuálnej výchovy?, pýtajú sa obyvatelia mesta na Aljaške. Priestor pred miestnou strednou školou, ktorá má prezývku "Domov bojovníkov" totiž zdobí socha, ktorá nápadne pripomína ženský pohlavný orgán.

Umelecké dielo vysoké 3,8 metra, ktoré už približne mesiac medzi ľuďmi vyvoláva kontroverziu, je vyrobené z kameňa, betónu a hliníka. V jeho strede sa nachádza bronzový výrez s odtlačkom ruky, a práve ten najviac budí pohoršenie.

Socha, ktorej výroba stála 100-tisíc dolárov (74-tisíc eur), sa krátko po svojom odhalení stala vďačným terčom vandalov. Riaditeľka školy Amy Spargová sa ju preto po troch dňoch rozhodla zakryť plachtou. O dva týždne neskôr ju však odkryla. "Chcem, aby študenti zmenili pohľad, akým sa na dielo pozerajú. Mnohí ho pokladajú za vulgárne, ale ja si to nemyslím," povedala.

Bizarný výtvor, ktorý bol financovaný z verejných zdrojov, podľa svojich tvorcov symbolizuje "štíty dvoch bojovníkov obklopené žiarivým perím". Bronzová časť reprezentuje dobré činy, hliníková iskru inšpirácie a kameň predstavuje silný materiál, ktorý tvorí základ bojovníka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu