Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Výnimočné dvojičky (13): Kráska a "mimozemšťanka" ohurujú ľudí!

Sierra a Sienna sú ojedinelé dvojičky Zobraziť galériu (2)
Sierra a Sienna sú ojedinelé dvojičky (Zdroj: barcroft media)

TEXAS - Sesty Sierra a Sienna Barnalové z amerického Houstonu sú výnimočné veľmi zvláštnym spôsobom. Ide o jediné dvojičky na svete, kedy jedna z nich trpí trpasličím vzrastom a druhá je úplne normálna.

Zatiaľ čo Sierra dosiahla už 150 cm, Sienna meria iba 120 cm a má výšku šesťročného dieťaťa. Dvanásť kíl vážiace dievča, ktoré potrebuje operáciu chrbtice kvôli zakriveniu, už pravdepodobne viac nevyrastie. Je jedným z približne 200 ľudí na celom svete, ktoré trpia nanizmom.

Dvojičky prišli na svet o tri mesiace skôr a po predčasnom pôrode vážila Sienna čosi cez pol kila. Lekári jej dávali len 10-percentnú šancu na prežitie.

"Rodila som cisárskym rezom v 34. týždni. Bolo to desivé, dievčatá boli malé a Sienna vyzerala ako mimozemšťan. Mala veľkú hlavu a priehľadnú pleť. Udržali by sme ju v dlani, mala na sebe plienky, ktoré boli menšie ako iPod a kúpili sme jej šaty pre bábiku," uviedla matka dvojčiat Chrissy, ktorá ich vychováva spolu s nevlastným otcom Joeyom.

Dievčatá sa po 108 dňoch v intenzívnej starostlivosti nakoniec zotavili a šťastná mamička si ich zobrala domov. Vtedy o postihu svojej dcérky ešte nič netušila, nanizmus jej lekári diagnostikovali, až keď mala šesť rokov.

"Väčšinou mi je to jedno, že som iná - mám pocit výnimočnosti. So Sierrou chodíme spolu na nákupy, plávanie či spev. Dokáže byť panovačná, ale ukazuje mi ako flirtovať s chlapcami, zastane sa ma, keď si ma doberú a podáva mi veci, keď sú príliš vysoko," zdôveruje sa so svojimi skúsenosťami Sienna, ktorá napriek svojmu malému vzrastu chodí na taekwondo, učí sa tancovať hip-hop a dokonca je aj cheerleaderka.

Výnimočné dvojičky (13): Kráska
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: barcroft media)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu