Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ako z reklamy: V Srbsku sa narodilo unikátne fialové teliatko!

Malý býček má zvláštnu farbu
Malý býček má zvláštnu farbu (Zdroj: YouTube)

SRBSKO - Svetoznáma kravička z reklamy na čokoládu ku svojmu sfarbeniu určite neprišla prirodzenou cestou, na rozdiel od istého malého býčka. Srbská farmárka Radmila Glavonjićová z dediny v blízkosti mesta Čačak sa môže pýšiť unikátnym prírastkom do svojho stáda. V polovici januára sa jej krave Durde narodilo fialové teľa.

"Novorodenec" sa teší veľkej popularite. Presvedčiť sa, ako vyzerá stelesnenie čokoládovej fialovej kravy, jazdia k farmárom davy ľudí z blízkeho okolia. Teľa je vraj v skvelom zdravotnom stave a miestni veterinári pripisujú neobvyklú farbu jeho génom.

"Keď ho krava po pôrode olizovala, zistili sme, že má teľa divnú farbu, predpokladali sme ale, že sa jeho farba ustáli. Druhý deň za denného svetla sme ale zistili, že je býček vážne fialový, rovnako ako v tej reklame," povedala srbskému serveru Blic Radmila Glavonjićová.

Miestni tvrdia, že zatiaľ žiadne teľa na svete sa nenarodilo s takou farbou. Jeho matka, krava Durda, sa už v minulosti niekoľkokrát otelila, všetci jej potomkovia ale boli obyčajní.

Fialové teliatko

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu