Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rekord nadržaného samca: Za 24 hodín splodil 33 potomkov!

Randy je kanec Zobraziť galériu (3)
Randy je kanec (Zdroj: grumpy.blog.co.uk)

DESBOROUGH - Randy (v preklade Nadržanec), tak sa volá baran, ktorý sa počas iba 24 hodín stihol spáriť takmer s tretinou oviec na farme v anglickom Northamptonshire. Stačilo len preskočiť ohradu a dostať sa k stádu. Ďalším podobným skokom si zviera pred Vianocami zachránilo život.

Na farme v chovajú 109 oviec, ktoré sú pred obdobím párenia rozdelené tak, aby nové prírastky prichádzali v dvoch rôznych etapách. Jedenásťmesačný Randy však nečakal, až stádo prerozdelia a s jasným cieľom preskočil 1,5 metra vysokú ohradu.

V poslednom čase sa ovciam na farme narodilo už 13 jeho potomkov a ďalších 20 je na ceste. Od miestnych farmárov si tak baran vyslúžil príznačnú prezývku. "Na tvári sa mu zračil pyšný úsmev," opísal Randyho výraz po dni na slobode farmár Ed Dee.

Rekord nadržaného samca: Za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: grumpy.blog.co.uk)

"Naozaj nás veľa prekvapilo, keď sme zistili, koľko oviec je v očakávaní. Pôvodne sme mali podozrenie len u niekoľkých z nich, ale privolaný veterinár nám nakoniec oznámil, že tu takých máme minimálne 30. Nechápeme, ako to Randy mohol zvládnuť," povedal Ryan Thompson.

Ryan drží dvoch Randyho potomkov

Rekord nadržaného samca: Za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: grumpy.blog.co.uk)

Slávny baran si ale vybral ďalšiu veľkú dávku šťastia v decembri. Opäť preskočil ohradu, tentoraz však utekal pred porážkou.

"Na poslednú chvíľu preskočil bariéru. Je to rozhodne ten najšťastnejší baran, ktorého som kedy stretol," dodal Thompson.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu