Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Nový Zéland smúti: Zomrel Shrek!

Shrek tesne pred ostrihaním
Shrek tesne pred ostrihaním

WELLINGTON - Novozélanďania smútia nad stratou najznámejšej ovce menom Shrek, ktorá uhynula dnes na farme na Južnom ostrove. Baran Shrek sa preslávil v roku 2004, keď ju objavili po tom, ako sa sedem rokov schovával a vyhýbal sa tak strihaniu. Ako pripomína agentúra AP, jej vlna za tú dobu narástla na šesťnásobok obvyklého porastu.

Shrek sa stratil v roku 1998 a majiteľ sa domnieval, že zahynula. Po šiestich rokoch ho však našli v jaskyni, pričom bol zarastený vlnou tak, že dosahovala trojnásobného objemu. Keď ovcu nakoniec v priamom televíznom prenose ostrihali, vlna vážila 27 kilogramov.
 
V krajine, kde pripadá na jedného človeka takmer desať oviec, sa Shrek stal námetom niekoľkých detských kníh a dokonca sa vydal na turné po Novom Zélande. Stretol sa aj s premiérkou Helen Clarkovou v parlamente vo Wellingtone.
 
Jeho majiteľ John Perriam dnes uviedol, že Shrek ochorel pred tromi týždňami a bol uspaný v pondelok vo veku 17 rokov. Muž plánuje rozptýliť jeho popol na vrchole najvyššej novozélandskej hory Mt. Cook. Tento týždeň sa taktiež konať spomienková bohoslužba.
 
"Bol osobnosťou. Miloval deti a bol tiež dobrý na starších ľudí v domovoch dôchodcov," hovorí Perriam.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu