Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Krutý osud: Chlapček (3) je alergický na Vianoce!

Charlie má ťažkú alergiu a astmu
Charlie má ťažkú alergiu a astmu (Zdroj: bpm)

LONDÝN - Trojročný chlapček sa musí vzdať všetkých sviatočných radostí, pretože je v podstate alergický na Vianoce. Charlie Smith sa nemôže tešiť na čokoládové adventné kalendáre, biskupský chlebíček, keksíky a dokonca ani na živý stromček, pretože u neho môžu vyvolať smrteľnú reakciu.

Na to, že má Charlie ťažkú alergiu prišli lekári, keď mal rok a pol. Jeho dedko jedol arašidy a chlapček, ktorý mu sedel na kolenách, takmer skolaboval. Odvtedy sa rodičia o svojho drobca úzkostlivo starajú. Aj po malom dotyku by mohol skončiť v nemocnici.

Okrem alergie trpí Charlie aj astmou, takže Smithovci sa museli vzdať kvôli nebezpečenstvu záchvatu živého vianočného stromčeka. Aj ten umelý však musí byť zbavený aj tých najmenších čiastočiek prachu.

"Charlieho alergia a astma znamenajú, že Vianoce sú nebezpečné obdobie roka. Musíme byť opatrí," uviedla jeho matka Jo ( 33), ktorá svoje dieťa stráži pred tým, aby mu ľudia nedali nesprávnu čokoládu. Aj svojho staršieho syna Harryho (6) upozornila, že ak je arašidy, musí sa uistiť, že má poriadne umyté ruky, kým sa dotkne svojho brata.

Obdobie Vianoc rodičom sťažujú aj rôzne večierky, pri ktorých je väčšina jedla umiestnená vo forme švédskych stolov. Hostiteľov preto musí vopred oboznámiť s Charlieho alergiou. To však nemusí stačiť, keďže nebezpečenstvo môže číhať na každom kroku.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu