Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Facebook už ponúka Slovákom revolučnú novinku: Oddnes môžete prejsť na Timeline!

Vývojári dokončili Timeline, odteraz je prístupný 800 miliónom užívateľov
Vývojári dokončili Timeline, odteraz je prístupný 800 miliónom užívateľov (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Špecifické zobrazenie profilu na Facebooku zvané Timeline (časová os), ktoré Mark Zuckerberg predstavil v septembri tohto roka, je už dostupné aj pre bežných užívateľov. Každý z nás si ho môže zatiaľ dobrovoľne vyskúšať a nastaviť. Od 22. decembra to však bude jediný spôsob zobrazovania.

Používatelia na Novom Zélande boli prví, ktorí si mohli Timeline aktivovať a zistiť ako vyzerá ich virtuálny sociálny život na jednom mieste. Timeline chronologicky usporiada všetky dôležité statusy a komentáre, fotografie, životné udalosti či miesta pobytu podľa časovej osi. Od narodenia osoby cez  dôležité životné udalosti ako ukončenie školy, manželstvo, narodenie dieťaťa a s tým späté statusy, fotografie či mapy.

"Je to srdce vášho zážitku z Facebooku, prehodnotené od podlahy. Timeline je príbeh vášho života. Najväčšou výzvou bolo pre nás vyrozprávať životný príbeh na jedinej strane," uviedol zakladateľ Facebooku Mark Zuckerberg počas predstavovania projektu v San Franciscu. "Timeline ukazuje všetky vaše aktuálne aktivity a keď sa začnete vracať v čase, zosumarizuje veci, ktoré ste v živote urobili," vysvetlil.

Novinka však rozpútala aj diskusie o bezpečnosti a súkromí. Každá položka Timeline sa podľa časopisu Trend dá upraviť alebo skryť pred verejnosťou aj priateľmi, pridávať sa dajú ďalšie nové položky, ale používateľom sa na časovej osi pri prvom spustení zobrazia aj statusy alebo fotografie, ktoré už dávno zo svojho profilu zmazali. Sociálna sieť preto pripomína, že dáta sa z Facebooku nedajú odstrániť, zmazať sa dá iba prístupová cesta.

Facebook timeline


 

Obľúbeným nástrojom komunikácie na sociálnej sieti Facebook sú smajlíci, ktorí vám i vašim priateľom zlepšia náladu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu