Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Belgický moderátor si po vzniku vlády oholil ročnú bradu

Koen Fillet Zobraziť galériu (5)
Koen Fillet (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Moderátor belgickej rozhlasovej stanice, ktorý si takmer rok nechal rásť bradu na protest proti vlečúcim sa rokovaniam o vytvorení novej vlády, sa dnes konečne oholil, keďže funkcií sa ujme nová koalícia.

Koen Fillet a takmer 800 ďalších mužov reagovalo na výzvu, aby si na protest nechali narásť bradu v januári, keď sa rokovania o zostavení vlády vliekli už vyše šesť mesiacov (od volieb v júni 2010). Mnohí z protestujúcich, vrátane samotného iniciátora, nevytrvali a časom si bradu oholili, ale Fillet vydržal.
      
"Mal som okamihy slabosti, ale keby som sa bol oholil, bol by som na smiech celému národu," povedal Fillet. Pôsobivá tmavá brada, miestami už sivá, mu dorástla až na hrudník.
      
Dnes si ju za účasti médií oholil v improvizovanom holičstve, zriadenom v štúdiu flámskeho verejnoprávneho rozhlasu Radio 1 v Bruseli. Na tvári mal pritom široký úsmev.
      
Šesť belgických politických strán sa minulý týždeň po pol druha roka od parlamentných volieb konečne dohodlo na vytvorení koaličnej vlády.
      
"Som šťastný, že máme novú vládu. Uvidíme, či bude dobrá."
      
Na otázku, či by sa pridal k podobnému protestu aj nabudúce, ak sa vláda rozpadne, vyhlásil: "Absolútne nie. Vzdal som sa vlastného osudu, už som nebol pánom svojho vzhľadu. Druhýkrát to už neurobím."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu