Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Z chlapca je novodobý magnát: Má osem rokov a zarába státisíce!

Harli Jordean je guľôčkový kráľ
Harli Jordean je guľôčkový kráľ (Zdroj: marbleking.co.uk)

LONDÝN - Osemročný Harli Jordean nie je úplne obyčajný chlapec. Pred dvoma rokmi úspešne rozbehol internetový obchod s guľôčkami a má toľko práce, že musel zamestnať svoju matku a dvoch starších bratov.

Zatiaľ čo jeho priatelia hrajú videohry, Harli obchoduje s dodávateľmi, nakupuje tovar a deleguje príkazy pre svoje internetové guľôčkové impérium.

Malý obchodník z Londýna založil svoje stránky marbleking.co.uk pred dvoma rokmi a ročný obrat firmy dnes činia desaťtisíce libier. Žiak základnej školy však nespí na vavrínoch a už má ďalšie plány.

"Chcem mať celý vlastný reťazec obchodov," povedal Harli denníku Daily Mail skromne. "Budú sa v nich predávať guľôčky všetkých farieb a veľkostí ako v mojom e-shope."

Guľôčkovým magnátom sa pritom stal riadením osudu. Hral sa s kamarátmi na ihrisku a staršie deti im všetky guľôčky zobrali. Harli prehovoril mamu, aby mu zaobstarala nové na internete, lenže tam nemohol svoju najzamilovanejšiu hračku nájsť a matka Tina mu zhovievavo dovolila, aby si založil vlastný obchod.

Po pár týždňoch Tina na svoje nesmierne prekvapenie zistila, že je obchod zavalený objednávkami, ktoré Harli čulo vybavuje. "Bol guľôčkami posadnutý odjakživa," krčí ramenami. "Pomohla som mu tie stránky založiť, ale o obchody sa stará už sám, ja robím len účtovníctvo."
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu