Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Bizarná štúdia: Sex so zvieratami vedie k rakovine penisu!

ilustračné foto
ilustračné foto

SAO PAULO - Najnovšia štúdia, ktorú publikovali v odbornom časopise Journal of Sexual Medicine, sa zaoberala naozaj bizarným predmetom výskumu. Jej autori totiž zistili, že muži, ktorí mali sex so zvieratami, sú dvakrát náchylnejší na rakovinu penisu, ako tí, ktorí dávali prednosť vlastnému druhu.

Vedúci štúdie Stenio de Cassio Zequi, urológ z brazílskeho Sao Paulo, vysvetlil svoju teóriu zvýšeného rizika pre portál Live Science.

"Myslíme si, že intenzívny a dlhodobý sex so zvieratami by mohol spôsobovať mikro-traumy v tkanive ľudského penisu," povedal Zequi. "Genitálna sliznica zvierat môže mať odlišné vlastnosti od ľudských genitálií, a sekréty týchto zvierat sú pravdepodobne odlišné od ľudských. Zvieracie tkanivá nie sú také mäkké ako naše a neľudské sekréty by mohli byť pre nás jedovaté."

Člen skupiny zaoberajúcej sa zoofíliou pre noviny Huffington Post uviedol, že výsledky štúdie by mali byť podnetom pre ľudí, aby pri sexe so zvieratami použili kondóm. Podľa neho je však nepravdepodobné, že to by to skalných "milovníkov" od ich zvráteností odradilo.

Zequiho štúdia bola robená pomocou dotazníka o osobných a sexuálnych návykoch medzi 118 pacientmi s rakovinou penisu a 374 zdravými mužmi v rokoch 2009 a 2010. Okrem toho výskum zistil, že muži, ktorí mali sex so zvieratami, hlásili aj viac pohlavných chorôb.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu