Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Ako z bláznivého sna: Čech vyhral v Las Vegas 98 miliónov!

Z Martina Stazska je milionár
Z Martina Stazska je milionár (Zdroj: pokermag.tv)

LAS VEGAS - Český pokrový hráč Martin Staszko zaznamenal obrovský úspech. Vo finále Svetovej série v pokri skončil v Las Vegas na druhom mieste. Rodák z Třinca tak získal 98 miliónov korún (v prepočte takmer 4 milióny eur), čo je zďaleka najvyššia česká výhra v tejto hre.

V súboji o titul neoficiálneho majstra sveta v pokri Staszko v dramatickom stretnutí plnom zvratov podľahol nemeckému súperovi, ktorým bol Pius Heinz (22).

Svoj výsledok označil český hráč za obrovský úspech, v ktorý pred úvodnou časťou turnaja v júli neveril. "Než som mal v lete letieť do Vegas na úvodnú časť turnaja, tak som vôbec nepredpokladal, že dosiahnem takúto výhru. Z tohto pohľadu je to obrovský úspech. Keď už je ale človek tak blízko víťazstva, tak i mierne sklamanie. Ale druhé miesto je krásne a vyhrané peniaze mi snáď budú stačiť do konca života," povedal.

Staszko do užšieho finále turnaja postupoval z tretieho miesta s najmenším počtom žetónov. Ich počet však už v prvej hre zdvojnásobil a čoskoro sa mu podarilo z turnaja vyradiť Američana Bena Lamba, najúspešnejšieho hráča tohtoročnej Svetovej série v pokri. Nakoniec ale nestačil na mladéhoNemca, ktorý už do užšieho finále postúpil s najvyšším počtom žetónov.

Záverečný päťhodinový súboj Staszka a Heinza bol vskutku napínavý. Nemecký hráč v ňom mal miestami aj o 100 miliónov žetónov menej než Martin, nakoniec sa mu ale podarilo hru otočiť a dostať českého hráča do defenzívy. Ten klesol na približne 39 miliónov žetónov oproti Heinzovým viac ako 160 miliónom a po viac než 300. rozdaní kariet vsadil všetko. Nemec jeho výzvu prijal a nakoniec toho neľutoval.

"Už som mal málo žetónov, tak som to poslal, on mal ale trochu lepšie karty, takže som mal 40-percentnú šancu, že sa to podarí, Nakoniec to nevyšlo. Súper hral dobre a víťazstvo si určite zaslúži," uviedol český hráč, ktorý sa teraz chystá s blízkymi a fanúšikmi na malú oslavu druhého miesta.

Staszkov finálový súper označil po víťazstve svoje pocity za neskutočné. "Je to najväčší deň môjho života, nemôžem tomu uveriť", radoval sa Heinz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu