Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Jozef Banáš poslal politikom potkaniu masť!

Jozef Banáš poslal politikom potkaniu masť! Zobraziť galériu (8)
Jozef Banáš poslal politikom potkaniu masť!

„Potkania masť je dobrá na rany a odreniny, takže posielam ju našim politikom,“ povedal bývalý politik a dnes mimoriadne úspešný spisovateľ Jozef Banáš. V Bratislave včera pokrstil novinku Sezóna potkanov, ktorej podtitul hovorí za všetko: Časy sa menia, potkany nie! Knihu „pomazali“ potkaňou masťou a urobili na ňu výkričník.

Aby sa nezabudlo. Aby o niekoľko rokov neboli slušnými niekdajší podvodníci, a z niekdajších slušných urobia podvodníkov,“ vysvetlil Banáš. Na krst prišla jeho dcéra Adela a množstvo celebrít vrátane Olivera Andrásyho, Petra Lipu, Janka Lehotského, krst moderoval komentátor Marián Leško a ukážku z knihy prečítal Rasťo Piško.

„Priznávam, že ten názov je možno trošku krutý,“ usmieva sa Jozef Banáš, „ale nech mi politici prepáčia – objavil som toľko podobností medzi potkanmi a politikmi...aj keď na druhej strane tí, čo chovajú potkany vám povedia, že sú to veľmi milé domáce zvieratká.“

Pozrite si video – Jozef Banáš o podobnosti politikov a potkanov:

 

V knihe je podľa Banáša 25 indícií, ktoré keď dešifrujete, veľmi rýchlo prídete na to, o koho ide. Spisovateľ Ľuboš Jurík po prečítaní povedal, že „herci a politici Banášovi rozhodne tlieskať nebudú!“ Áno, po tejto knihe niektorí nezaspia, pretože Banáš pútavo a nemilosrdne odhaľuje šokujúce súvislosti nielen v politike. Sezóna potkanov podľa prvých reakcií nastavila zopár hlodavcom morálne pasce a čitateľ sa pri čítaní možno bude prekvapene pýtať: takto to naozaj bolo a je?!

 „Táto kniha  je tiež úžasná v tom, že nás vracia do obdobia, ktoré sa nevráti, ale ktoré bolo úžasné a neopakovateľné,“ povedal komentátor Marián Leško s tým, že si pri čítaní pripomenul množstvo nádherných detailov, na ktoré už zabudol, ale vtedy pred desiatkami rokov tvorili jeho každodenný život. Adela Banášová je veľká čitateľka a Zastavte Dubčeka ani Idiotov síce nečítala, no Kód 9, Zóna nadšenia sa jej veľmi páčili. A už sa chystá zahryznúť aj do novinky Sezóna potkanov, hoci s úsmevom dodáva: „Mám doma otca, ktorého predsa musím čítať ako povinné čítanie.“

Jozef  Banáš – vášnivý cestovateľ - dostal aj darček. Generálna manažérka spoločnosti Euromedia Gabriela Belopotocká mu odovzdala poukážku na cestu do Maroka v hodnote tisíc eur.

Prečítajte si úryvok z kapitoly Zabijem ho - Sezóna potkanov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu