Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Dievča neustále zvracalo, po 6 rokoch zjedlo prvé sústo!

Bryson Fryeová
Bryson Fryeová (Zdroj: wbtv.com)

SEVERNÁ KAROLÍNA/BRATISLAVA - Bryson Fryeová (17) zo Charlotte v Severnej Karolíne je konečne šťastná. Od svojich jedenástich rokov totiž každé sústo, ktoré chcela zjesť, vyvrátila. Pred televíznou kamerou teraz bez problémov zjedla sušienku.

Dievča upútalo pozornosť televízie WBTV už v roku 2007. V tej dobe sa jeho rodina dozvedela, že trpí takzvanou rumináciou. Do tohto stavu sa podľa lekárov Bryson dostala, keď prekonala škaredú streptokokovú infekciu. Informoval portál novinky.cz.

Niekoľko rokov navštevovala najrôznejších špecialistov. Aby prežila, musela prijímať živiny v tekutej forme. Denne jej tak priamo do žalúdka cez špeciálny trubicu prúdilo šesť konzerv výživy. Napriek tomu sa Bryson nikdy neprestala snažiť niečo prehltnúť.

"Po niekoľkých rokoch sme si konečne dali pauzu. Cítili sme, že je na čase na chvíľu prestať s návštevami najrôznejších lekárov. Koniec koncov, Bryson bola zdravá a čulá. Chceli sme, aby mala svoj vlastný život," povedala matka Deanna Fryeová.

Potom ale v lete zavolala asistentka doktora z Chapel Hill. Lekári prestali skúmať Brysonin žalúdok a zamerali sa priamo na hrdlo. Všimli si totiž, že jedlo ide von ihneď, takže sa ani do žalúdka nedostane.

Bryson takmer okamžite podstúpila vyšetrenie na magnetickej rezonancii, kde sa ukázalo, že má vzácnu malformáciu v spodnej časti mozgu. Tri dni po operácii sa už Bryson pokúsila zjesť jahodu. Po šiestich dlhých rokoch konečne sústo bez problémov prehltla.

Prvé sústo

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu