Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Dievčatko starne 8-krát rýchlejšie, jeho telo má 104 rokov!

Hayley je veľmi statočná Zobraziť galériu (3)
Hayley je veľmi statočná

PRAHA - Malá Hayley Okinesová trpí syndrómom predčasného starnutia. Kvôli vzácnej genetickej poruche sa pravdepodobne nedožije dospelosti.

Príbeh malého dievčatka z britského Bexhillu dojíma ľudí po celom svete už od ôsmich rokov. Vtedy sa jej rodičia rozhodli zverejniť, prečo dcéra vyzerá ako malý škriatok a nakrútili o tom televízny dokument.

Hayley sa podľa prognóz lekárov nemala dožiť ani svojich trinástych narodenín, ktoré oslávila vlani 3. decembra. "Fyzicky starne osemkrát rýchlejšie, jej telo má teda už 104 rokov. Je vlastne zázrak, že je tu stále s nami," uvedomuje si drsnú realitu matka Kerry.

Ďalšími príznakmi choroby sú pomalý rast - dievča teraz meria len 110 centimetrov, "vtáčia" tvár, vypuklé oči, extrémna chudosť či strata ochlpenia.

Hayleini rodičia Kerry a Mark sa rozhodli krátky život dcére čo najviac spríjemniť. "Keď nám v roku 1999 povedali o jej chorobe, úplne nás to zdrvilo. Najprv sme sa pýtali, prečo sa to stalo práve nám, ale potom sme si povedali, že jej zariadime život, aký by nezažilo ani žiadne zdravé dieťa," spomínajú. Rodina preto
lieta po celom svete, aby stihli mať čo najviac zážitkov. "Nepremýšľam nad tým, že čoskoro zomriem, jednoducho si užívam život," nepripúšťa si krutý osud dievčatko.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu