Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Jedinečná reklama pre psy! Počujete tie zvuky aj vy?

Či psíky na reklamu reagujú, nie je známe
Či psíky na reklamu reagujú, nie je známe (Zdroj: YouTube)

ZURICH - Televíznu reklamu určenú psím divákom spustila švajčiarska spoločnosť Nestlé. Dvadsaťštyrisekundová zvučka na rad psieho krmiva využíva tóny o vysokej frekvencii, ktoré majú pripútať ich pozornosť. Spoločnosť o nej informovala na svojom webe.

Reklama používa tóny podobné hvízdnutiu na psov, ktoré sú pre človeka prakticky nepatrné, aj počuteľnejšie zvuky podobné tým, ktoré vyludzujú niektoré hračky pre psov. Spoločnosť ju podľa jej vyhlásenia na internete prvýkrát odvysielala v lete v Nemecku. Minulý víkend sa chystala uviesť ju v rakúskych televíziách.

"Psí sluch je dvojnásobne ostrejší než ľudský. Psy zachytia frekvencie, ktoré sú mimo náš dosah, a lepšie zvuky rozlišujú," uviedol vo vyhlásení výživový odborník Nestlé Georg Sanders. Reakcia psov na reklamu podľa neho závisí od toho, ako sa majitelia so svojimi miláčikmi hrajú.

Nestlé podľa agentúry Reuters patrí medzi najväčších výrobcov krmiva pre domáce zvieratá na svete. Divízia Petcare vyrábajúca zvieracie krmivo sa na celkovom zisku potravinárskeho gigantu za prvý polrok (41 miliárd švajčiarskych frankov) podieľala 12 percentami. Medzi jej najväčších konkurentov patrí spoločnosť Mars, ktorá vyrába psie krmivo Pedigree.

Reklama pre psy

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu