Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vačica Heidi bude v ZOO škúliť aj naďalej

Vačica Heidi
Vačica Heidi (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Zosnulú hviezdu Lipskej zoologickej záhrady, škúliacu vačicu Heidi, čaká osud jej nemenej slávneho kolegu z berlínskej zoo, ľadového medveďa Knuta. Vačicu s údajnými vešteckým schopnosťami nechajú vypchať. Či sa na ňu jej fanúšikovia budú môcť chodiť pozerať, ale ešte Lipská zoo nerozhodla.

 "Heidi bude škúliť ďalej!" oznámil dnes najčítanejší nemecký denník Bild, ktorému vypreparovaný zvieraťa potvrdil riaditeľ zoo Jörg Junhold. Na rozdiel od Knuta sa ale populárnemu vačkovce Lipská záhrada vraj nechystá stavať žiadny pomník. Heidi má pripomínať len jej fotografie vo výbehu, kde žila.
    
Dočasne bude v zoo tiež umiestnená kondolenčnej kniha. "Ak by si návštevníci želali, môžu do nej napísať svoje pocity zo smrti Heidi," vysvetlil Junhold.
    
Tri a pol roka starú vačíc nechalo vedenie zoo tento týždeň navždy uspať, aby skrátilo jej utrpenie. Jej zdravotný stav sa totiž podľa neho prudko zhoršoval a nádej na jeho zlepšenie vzhľadom k jej veku nebola.
    
V Lipsku Heidi žila od vlaňajšieho mája, kedy sa do saského mesta presťahovala so svojou sestrou-dvojčaťom Nair a samčekom Teddym z dánskej zoo. Zvieracie celebritou sa stala vďaka svojmu škúlenie, ktorého dôvody veterinári nikdy presne nezistili. K jej výbehu prúdili tisíce návštevníkov, ktorí túžili na vlastné oči uvidieť túto prírodnú kuriozitu. Heidi dostala dokonca vlastný profil na Facebooku, na ktorom má podľa Bildu takmer 334.000 priateľov, a bol o nej natočený seriál.
    
Jej sláva sa ešte rozšíril potom, čo tento rok správne vopred Uhádla držiteľku Oscara pre najlepšiu herečku, ktorou sa stala Natalie Portmanová za výkon v baletným dráme Čierna labuť. Heidi tak okrem Knuta, ktorý tento rok podľahol vírusovej infekcii na mozgu, začala byť porovnávaná s ďalšou nemeckou zvieracie hviezdou, chobotnicou Paulom. Tá zase vlani udivovala predpovedám výsledkov pri futbalovom majstrovstiev sveta. Aj Paul je však už nebožtíkom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu