Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Škuľavá vačica dobýva srdcia návštevníkov

Škuľavá vačica Heidi
Škuľavá vačica Heidi

BERLÍN - Viac ako tri roky po tom, čo médiá šaleli kvôli dojemnému príbehu ľadového medveďa Knuta z berlínskej zoologickej záhrady, dobýva srdcia Nemcov škuľavá vačica Heidi. Má už svoju stránku na Facebooku, na ktorú sa prihlásilo vyše 65 000 obdivovateľov.

Škuľavý pohľad malého vačkovca roznežňuje užívateľa internetu, hoci zvieratko jeho obdivovatelia budú môcť naživo vidieť až 1. júla, uviedla na Facebooku zoologická záhrada, ktorá jeho stránku zriadila.

Heidi, ktorá má dva a pol roka, prišla do Lipska so svojou sestrou-dvojčaťom Nairou a samčekom Teddym vlani v máji. Vačice sa narodili v Severnej Karolíne.

Prečo Heidi škúli? Zoologická záhrada nie je schopná podať hodnoverné vysvetlenie okrem toho, že sa jej v dôsledku trochu väčšej zavalitosti za očami vytvorili tukové vačky. Zvieratko sa už ale v každom prípade stalo slávne ihneď po odvysielaní prvej reportáže z Lipskej zoo.

Ponúka sa otázka - podarí sa jej zosadiť z pomyselného trónu ľadového medveďa Knuta, ktorého pohnutý osud a roztomilý zjav z neho urobili miláčika nemeckého národa a medzinárodnú celebritu? Jeho matka ho totiž po narodení v decembri 2006 odmietla, a tak ho musel kŕmiť ošetrovateľ dojčenskou fľašou.

Knut už ale teraz rieši dospelácke problémy. Berlínska zoo teraz pre neho zháňa partnerku, s ktorou by sa postaral o ďalšie mláďatá.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu